poze performing de costum prezentare de moda

Performing de costum / Prezentare de moda

Bucuresti , Bucuresti. Luni 9 Noiembrie 2009 19:00
Sala Dalles

Categorii: Spectacole si Filme

Cu ocazia implinirii a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului, in cadrul Zilelor Culturii Germane, Ambasada Germaniei va invita la un spectacol de moda realizat in colaborare cu Universitatea Nationala de Arta Bucuresti.

Gândit ca o manifestare artistică neconvenţională şi interdisciplinară, care reuneşte studenţi de la UNA, ce se pregătesc pentru design de costum, şi studenţi de la UNATC, actorie, evenimentul este coordonat de prof. Unda Popp, de la Departa-mentul de Modă al UNA, iar regia şi mişcarea scenică sunt semnate de prof. Costin Anghel - UNATC.

Structurat în două părţi, prezintă mai întâi un interesant performing de costum, iar partea a doua este rezervată unor tineri designeri: Răzvan Vasilescu, cu colecţia Mr. Ghenosse, şi, respectiv, Sergiu Chihaia, cu Share your happiness.

În prima parte, Zidul rigid, din beton, este reinterpretat plastic devenind un decor viu, confecţionat din ţesături moi, fluide, acoperind un personaj colectiv, care creşte ameninţător luând forme multiple, obturând spaţiul de joc sau delimitând zone în care se desfaşoară simultan, sau pe rând, inedite demonstraţii de mişcare şi costum. Acţiunea urmăreşte să redea, cu ritm şi un crescendo bine articulat, dramatismul evenimentelor istorice petrecute în noiembrie 1989.

Cea de a doua parte prezintă colecţia Mr. Ghenosse a tânărului Răzvan Vasilescu, colecţie ce are ca temă salopeta muncitorească (unul dintre simbolurile vestimentare ale comunismului), construită cu linii simple, clare şi riguroase, specific germane, dar tratată cu umor pur românesc.

Odată cu dispariţia Zidului Berlinului, bărbatul crescut în perioada comunistă se reinventează în funcţie de necesităţile interioare, dar şi de modă, regăsindu-se în multiple ipostaze deseori ciudate, ilustrate prin paleta largă de culori - plătind astfel tribut dorinţei de sincronizare cu lumea occidentală. Originile îi sunt trădate de accesoriile care, în loc să fie fancy, chic, sau hi-teck, se remarcă prin caracterul sentimental.

Colecţia Share your happiness, a designerului Sergiu Chihaia îşi propune să sugereze puternica solidaritate umană care a existat mereu între Germania de Est şi Germania de Vest. Veşmintele, aflate sub influenţa deconstructivismului, atât de prezent în fenomenul artistic al ultimelor decenii, compun şi descompun - la vedere - imagini compoziţionale inedite. Ca într-un puzzle, fragmentele se desprind, destrămând parcă hainele, sau se adaugă, amplificând volumele unor ansambluri vestimentare, de altfel actuale şi foarte purtabile pentru tineri.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 834
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5304 zile, 28 Oct. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .