poze regele cerb

Regele Cerb

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 11 Octombrie 2009 20:00
Teatrul Masca

Categorii: Spectacole si Filme

Teatrul Masca propune spectacolul REGELE CERB, dupa un text de Carlo Gozzi, in regia lui Michele Modesto Casarin.

Regele Deramo, stapan peste tinutul Serendippo, isi cauta sotie pentru a-i darui urmas. In demersul sau se foloseste de una dintre cele doua minunatii pe care le primise odinioara in dar de la zana Morgana: un tablou fermecat si un vers magic. Tabloul are darul de a rade atunci cand in apropierea lui, o femeie rosteste neadevaruri. Astfel, o singura femeie trece testul veracitatii: Angela - fiica ministrului Pantalone - care, cu inima curata, il iubea pe rege. Dar vai! Angela reprezinta obsesia si dorinta aprinsa a primului ministru, Tartaglia, un om stramb la suflet si parsiv. Prin inselaciune si prefacatorie, Tartaglia afla de la regele sau secretul celui de-al doilea cadou minunat: un vers magic ce, rostit deasupra unui trup mort, muta sufletul celui care il recita in trupul fara viata, lasandu-l pe primul fara suflare. Printr-un viclesug, Tartaglia il convinge pe rege sa intre cu sufletul intr-un cerb iar el, primul ministru, se foloseste de ocazie pentru a pune stapanire pe trupul regelui. Sub infatisarea aceasta porneste intr-o vanatoare nebuna a cerbului, nestiind ca sufletul regelui nu se mai afla in animal, ci in trupul unui batran garbovit ce se taraste spre palat, cautand razbunare.

Este un spectacol complet cu o montare de zile mari. Decorul construit in tehnica trompe l'oeil constituind un cadru perfect adaptat, in care actiunea se desfasoara natural, este animat de umbrele chinezesti construite cu umor, fantezie si precizie de Laura Dumitrascu. Scenele de comedie pura cu un travesti teribil ala Anei Maria Paslaru se transforma in momente de sensibilitate si delicatete sustinute de posibilitatea Dorei Iftode de a impleti drama cu comedia. Forta actoriceasca a lui Sorin Dinculescu da personajului si mastii sale precizie si credibilitate. Coregrafia Ioanei Macarie si pasajele pe care ea le interpreteaza ofera un contur plin de gratie miscarii scenice sustinute continuu de disponibilitatea intregii distributii de a nu ascunde nimic din posibilitatile de exprimare artistica pe care le poseda.

Insusi autorul, vorbind despre REGELE CERB, il numeste o ,,oglinda morala alegorica" dar sub aparenta de poveste orientala, dincolo de infatisarea de comedie dat de jocul actoricesc specific stilului commedia dell'arte, REGELE CERB dezvaluie profunzimi nebanuite, un creuzet in care fierb patimi aprinse. Spectacolul se constituie intr-o metafora pentru uraciunile fundamentale ale umanului contrapunctate de virtutile care le anuleaza.

DISTRIBUTIE:
CIGOLOTTI - Bogdan Angelescu
ANGELA - Dora Iftode
PANTALONE - Ana Maria Paslaru
TARTAGLIA - Sorin Dinculescu
DERAMO - Bogdan Untile
CLARICE - Diana Croitoru
LEANDRO - Valentin Mihalache
MORGANA - Ioana Macarie
SMERALDINA - Ana Sivu Daponte
BRIGHELLA - Alex Rizescu
TRUFFALDINO - Massimiliano Nugnes
INFARINATO - Laura Dumitrascu

REGIZOR - Michele Modesto Casarin
ASISTENT REGIE - Manuela Massimi
COREGRAFIE - Ioana Macarie
COSTUME SI DECOR - Licia Lucchese
MASTI SI DECOR - Stefano Perocco di Meduna
REALIZATOR COSTUME - Caterina Volpato
ASISTENT COSTUME - Sonia Mariani
LUMINI - Adrian Lupascu
SUNET - Valentin Adrian Bogdan

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 597
Cuvinte cheie: cerb , regele , Evenimente Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5289 zile, 05 Oct. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .