poze teatru nsfw de lucy kirkwood point

TEATRU: "NSFW" de Lucy Kirkwood @ Point

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 12 Martie 2016 20:00

Categorii: Spectacole si Filme

Textul “NSFW” este montat în premieră națională la POINT în regia lui Horia Suru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean și Rareș Andrici, iar scenografia este semnată de Sonia Constantinescu și Anca Miron.


NSFW - Not Safe For Work, este abrevierea folosită pentru paginile sau website-urile care conțin materiale erotice sau pornografice ce nu ar trebui accesate în public sau la locul de muncă.

Piesa scrisă de Lucy Kirkwood este o satiră proaspătă care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din lumea media. Sexul vinde orice, oricând, într-o eră a photoshop-ului, a exibitionismului pe internet și a șomerilor cu studii superioare. Oamenii supracalificați sunt forțați să accepte orice doar pentru a putea supraviețui într-o societate în plin declin economic.

Cunoscută inițial pentru scenariul producției de televiziune Skins, Lucy Kirkwood și-a consolidat stilul său unic în teatru ajungând în scurt timp unul dintre cei mai apreciați tineri dramaturgi britanici. Textele sale atent documentate, bazate mult pe dialog și pe acțiunea dozată cu istețime, au fost produse in Marea Britanie de National Theatre, Royal Court Theatre, Clean Break și Almeida Theatre/ Headlong.

„NSFW” vorbește despre felul în care media folosește uneori definiții unilaterale ale celor doua mari grupuri țintă cărora se adresează - femei și bărbați, bazate pe cel mai rudimentar numitor comun - obsesia corpului. La bărbați plăcerea contemplarii corpului feminin gol și obsesia pentru tinerețe și la femei insecurităţile legate de propriul corp și obsesia pentru "imperfecțiunile" care îl pot face neatrăgător. Folosind aceste șabloane, revistele pentru femei și cele pentru bărbați atrag cititorii într-un cerc vicios, oferindu-le atât promisiunea satisfacerii definitive a acestor nevoi cat și noi și noi resurse care sa le alimenteze perpetuu obsesiile. Totul pentru a vinde și următorul număr. ( Horia Suru )

NSFW de Lucy Kirkwood

Regia: Horia Suru

Distribuția: Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean, Rareș Andrici

Scenografia: Sonia Constantinescu & Anca Miron / Traducerea: Andreea Vasile

Video design: Cinty Ionescu / Light design: Bogdan Gheorghiu

Ilustrația muzicală: Andreea Veder / Photo&edit: Cristiana Cott Negoescu

Mulțumiri: Oana Maria Zaharia, Mihaela Vasiloi, Iulia Goicea, Ionut Grama

Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani!

Durata: 1h30’, fără pauză

"NSFW este spectacolul care inaugurează un nou spaţiu de cultură în Bucureşti într- o perioadă în care multe dintre spaţiile cunoscute îşi închid porţile fără a şti dacă şi când se vor redeschide, fără un plan concret din partea autorităţilor. Îmi doresc ca spectatorii să descopere POINT prin intermediul acestui spectacol şi să înveţe drumul către Eremia Grigorescu nr. 10”, a declarat Horia Suru, regizorul piesei.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 316
Cuvinte cheie: Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 1488 zile, 10 Mar. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .