poze  un minut de dans sau uf de gigi caciuleanu
poze  un minut de dans sau uf de gigi caciuleanu poze  un minut de dans sau uf de gigi caciuleanu poze  un minut de dans sau uf de gigi caciuleanu

"Un Minut de Dans sau UF!!!" de Gigi Căciuleanu

Bucuresti , Bucuresti. Joi 12 Mai 2016 20:00
Teatrul Mic Bucuresti, Str. C-tin Mille nr. 16

Categorii: Spectacole si Filme

Gigi Căciuleanu Romania Dance Company va prezenta din nou spectacolul de teatru dans „UNMINUT DE DANS sau UF !!!”, pe 12 și 13 mai 2016, la Teatrul Mic, orele 20:00.

Gigi Căciuleanu a dansat pe scena pe care a debutat cu 50 de ani în urmă, în noua sa creațiecoregrafică, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”. Cel mai important coregraf de origine română, GigiCăciuleanu, debuta în urmă cu o jumătate de secol ca dansator pe scena Teatrului Mic, sub îndrumarealui Miriam Răducanu. De altfel, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!” îi este dedicat „Măiastrei”, așa cum onumește artistul pe Miriam Răducanu care a si participat nemijlocit la premiera.

Fără a sta sub semnul improvizației de moment, ci al celei programatice, spectacolele vor fi diferite,astfel că publicul va vedea în fiecare seară altceva. Spectatorii vor fi martori ai acelor momente dificile alecreației, care piere imediat ce a fost arătată pe scenă. Tot ce rămâne e o emoție intensă, consecință agestului creat, irepetabil. „Căciuleanu este, pe rând, gazdă a spectacolului, istoric al propriei cariere, filozof al disciplinei pe care oreprezintă, dansator, coregraf la repetiţii, coregraf admirându-şi propria creaţie finalizată, recitator, poet,actor, vedetă primind aplauzele de final ale unui public fericit şi îmbujorat, elev al profesoarei ce, la 91 deani (!), îl conduce cu lejeritate într-un dumnezeiesc moment de improvizaţie”, scrie Mihai Brezeanuîn agendaliternet.ro, despre premiera spectacolului, referindu-se inclusiv la momentul când MiriamRăducanu și elevul său, Gigi Căciuleanu au improvizat un moment de dans în fața publicului.

„Creativitate. Dans. Exuberanţă. Umor. Muzică. Teatru. Naturaleţe. Poezie. Şi, mai presus de toate, unnou concept de spectacol, o altă viziune asupra actului de creaţie. Căciuleanu dă la o parte perdeaua dinspatele scenei şi ne invită să participăm şi noi, publicul, să vedem cum se construieşte un momentcoregrafic. Un spectacol viu, fresh, actual şi foarte personal. Nimic nu este gratuit, cu efecte careşochează doar de dragul noutăţii şi surprizei (efecte de care fac uz foarte multe coregrafii contemporane).Aici totul este dozat şi echilibrat, cu răspunsuri şi întrebări (spuse însă într-un fel nespus până acum), cujoc, cu şagă, cu poveste”. (Corina Dima, ziarul Metropolis).

„La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi să-şi pună picioarele în apă rece pentrua produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva. Întreg spectacolul este conceput defapt în jurul complicatului şi deseori “nebunului” proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singurminut de dans. Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară, pentru a crea un minut de dans,spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt. Și, prin urmare, fiecare spectacol va fiunic. O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator...Chinurile creaţiei pentru artişti! Uf !!!”,își explică GigiCăciuleanu demersul.

Muzica îi apartine “omului orchestră” Paul Ilea, căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele maipopulare ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, pe care apoi să le dezvolte în felul său, cu cât mai multă“drăgăstoasă ireverenţă”. Dansatori vor fi Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Irina Ştefan şi Răzvan Stoian,iar asistent coregrafie, Lelia Marcu – Vladu.

Producătorul spectacolului este Fundaţia Art Production, în parteneriat cu Teatrul Mic.

Parteneri: Radio România Cultural, Şapte Seri, RFI România, Port.ro, Accente, Kult Studio, theFest.ro

Biletele se găsesc la Teatrul Mic (tel. 021 314 70 81), în reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone,Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas, benzinăriile OMV şi Carrefour) şi online pe www.eventim.ro.

Mai multe detalii: http://www.teatrulmic.ro/Un-Minut-de-Dans-sau-UF/

Pret bilet: 45, 60 și

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 587

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 1895 zile, 16 Apr. 2016

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 186

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2021 - 27 Iun 2021
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2021 - 27 Iun 2021
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2021 - 27 Iun 2021
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2021 - 27 Iun 2021
  • Ai ceva de zis?

    .