poze  un minut de dans sau uf
poze  un minut de dans sau uf poze  un minut de dans sau uf poze  un minut de dans sau uf

„UN MINUT DE DANS sau UF !!!”

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 13 Mai 2016 20:00
Teatrul Mic, Str. Constantin Mille nr.16

Categorii: Spectacole si Filme

Gigi Căciuleanu Romania Dance Company va prezenta din nou spectacolul de teatru dans „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”, pe 12 și 13 mai 2016, la Teatrul Mic, orele 20:00.

Gigi Căciuleanu a dansat pe scena pe care a debutat cu 50 de ani în urmă, în noua sa creație coregrafică, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”. Cel mai important coregraf de origine română, Gigi Căciuleanu, debuta în urmă cu o jumătate de secol ca dansator pe scena Teatrului Mic, sub îndrumarea lui Miriam Răducanu. De altfel, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!” îi este dedicat „Măiastrei”, așa cum o numește artistul pe Miriam Răducanu care a si participat nemijlocit la premiera din septembrie.

Fără a sta sub semnul improvizației de moment, ci al celei programatice, spectacolele vor fi diferite, astfel că publicul va vedea în fiecare seară altceva. Spectatorii vor fi martori ai acelor momente dificile ale creației, care piere imediat ce a fost arătată pe scenă. Tot ce rămâne e o emoție intensă, consecință a gestului creat, irepetabil.

„Căciuleanu este, pe rând, gazdă a spectacolului, istoric al propriei cariere, filozof al disciplinei pe care o reprezintă, dansator, coregraf la repetiţii, coregraf admirându-şi propria creaţie finalizată, recitator, poet, actor, vedetă primind aplauzele de final ale unui public fericit şi îmbujorat, elev al profesoarei ce, la 91 de ani (!), îl conduce cu lejeritate într-un dumnezeiesc moment de improvizaţie”, scrie Mihai Brezeanu în agendaliternet.ro, despre premiera spectacolului, referindu-se inclusiv la momentul când Miriam Răducanu și elevul său, Gigi Căciuleanu au improvizat un moment de dans în fața publicului.

„Creativitate. Dans. Exuberanţă. Umor. Muzică. Teatru. Naturaleţe. Poezie. Şi, mai presus de toate, un nou concept de spectacol, o altă viziune asupra actului de creaţie. Căciuleanu dă la o parte perdeaua din spatele scenei şi ne invită să participăm şi noi, publicul, să vedem cum se construieşte un moment coregrafic. Un spectacol viu, fresh, actual şi foarte personal. Nimic nu este gratuit, cu efecte care şochează doar de dragul noutăţii şi surprizei (efecte de care fac uz foarte multe coregrafii contemporane). Aici totul este dozat şi echilibrat, cu răspunsuri şi întrebări (spuse însă într-un fel nespus până acum), cu joc, cu şagă, cu poveste”. (Corina Dima, ziarul Metropolis).

„La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi să-şi pună picioarele în apă rece pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva. Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului şi deseori “nebunului” proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singur minut de dans. Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt. Și, prin urmare, fiecare spectacol va fi unic. O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator...Chinurile creaţiei pentru artişti! Uf !!!”, își explică Gigi Căciuleanu demersul.

Muzica îi apartine “omului orchestră” Paul Ilea, căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai populare ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, pe care apoi să le dezvolte în felul său, cu cât mai multă “drăgăstoasă ireverenţă”.

Dansatori vor fi Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Irina Ştefan şi Răzvan Stoian, iar asistent coregrafie, Lelia Marcu – Vladu.

Producătorul spectacolului este Fundaţia Art Production, în parteneriat cu Teatrul Mic.

Parteneri: Radio România Cultural, Şapte Seri, RFI România, Port.ro, Accente, Kult Studio, theFest.ro

Biletele se găsesc la Teatrul Mic (tel. 021 314 70 81), în reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas, benzinăriile OMV şi Carrefour) şi online pe www.eventim.ro.

Mai multe detalii: http://www.eventim.ro/ro/bilete/un-minut-de-dans-sau-uf-bucuresti-teatrul-mic-407471/event.html

Pret bilet: 45, 60, 75

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 794

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 2904 zile, 16 Apr. 2016

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 227

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .