poze  vis teatrul de pe lipscani
poze  vis teatrul de pe lipscani poze  vis teatrul de pe lipscani poze  vis teatrul de pe lipscani

"VIS"@Teatrul de pe Lipscani

Bucuresti , Bucuresti. Joi 12 Mai 2011 19:00
Teatrul de pe Lipscani - sala Rapsodia

Categorii: Spectacole si Filme

Un spectacol minunat de pantomima, dans, step, balet, zambete, incruntari, un arsenal de tehnici dramatice aparent limitate care devin insa memorabile in insufletirea maestrului Dan Puric.

Piesa „Vis" ne iniţiază în limbajul trupului, al „cuvântului făcut gest”. Pentru spectatori, este foarte interesantă revelarea unui alt mod de atenţie, pe care interpretarea lui Dan Puric o prilejuieşte. Limbajul gestic este adesea dublat, ecranat, „sublimat” de limbajul discursiv dianoetic suprapus vederii. În viziunea lui Dan Puric, gestul devine cuvântător, mai mult decât un simplu accent indicator şi întăritor al sensului salvat, al realităţii „spiritualizate” în intelect. Limbajul gestic descoperă mai nemijlocit decât cel discursiv taina „Cuvântului făcut trup”. Gestul este un altfel de cuvânt care manifestă epifania persoanei, intenţia neacoperită, nesustrasă spontaneităţii, nesupusă reducţiei, nesistematizată, netranspusă în registrul „dialectic” al gândirii discursive. Curgerea logică desluşitoare a limbajului discursiv pierde, prin precizare, extraordinara diseminare, înmugurire a sensurilor din limbajul gestic.

Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica – dans clasic si modern, step, pantomima, teatru gestual, insertii de lumina si sunete alternand cu taceri pline de tensiune emotionala care dau dimensiune personalitatii artistice a lui Dan Puric. Constructia spectacolului cunoaste un „crescendo" comic, liric si dramatic, de la umorul subtil si generos al unor povesti si gaguri, la „peripetii" inspirate din lumea western-ului si a thriller-ului, care culmineaza cu tensiunea incendiara a unui moment coregrafic si nu numai coregrafic, avand fundal sonor piesa „Adagio", de Albinoni, cu valoare metafizica si transcedentala, conceput ca o „iconografie" a starilor si framantarilor ce definesc conditia artistului, în special, si conditia umana, în general. Interpretul este, pe rand, cowboy, pianist, mafiot, veteran – victima a comunismului si puscarias, Don Juan sufocat de adoratoarele-mamici etc. Actorul nu întrupeaza doar personajul central al povestilor sale, ci sugereaza permanent si reactiile „partenerilor", fie ei politisti, gangsteri, dirijori de orchestra, o spectatoare îndragostita de „solist", ba chiar si un neastamparat cal de „rodeo". Unul dintre momentele cele mai spumoase este acela cand actorul ne prezinta o poveste de dragoste, cu iluziile, cautarile, îndoielile si abisul despartirilor, totul fiind înfatisat doar cu aportul mainilor, mereu frematatoare, mereu expresive si marturisitoare.

Pentru rezervări şi informaţii: 021 315 89 80, 0761 319 819.
Program casa de bilete:
Luni - inchis | Marti - Miercuri: 11-18 | Joi, Sambata, Duminica: 12-19 | Vineri: 11-19.

Mai multe detalii: http://www.companiadanpuric.ro

Pret bilet: 50-60

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 836

Eveniment postat de organizator

ppdp

Adaugat in urma cu 4768 zile, 06 Apr. 2011

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 403

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .