poze bunatati de florii si targ de scrumbii 18 21 aprilie

BUNATATI DE FLORII SI TARG DE SCRUMBII,18-21 APRILIE

Bucuresti , Bucuresti. Joi 18 Aprilie 2019 11:45 - Duminică 21 Aprilie 2019
Parcul National Lia Manoliu, Bd-ul Basarabia (fost 23 August)

Categorii: Targuri , Jocuri si Concursuri , Festivaluri

Numar min/max participanti: 1000/3000

DE FLORII, HAI LA CEL MAI MARE FESTIVAL PESCĂRESC DIN CAPITALĂ!!! Pește cât vezi cu ochii la cea de-a VII-a ediție a Festivalului “BUNĂTĂȚI DE FLORII ȘI TÂRG DE SCRUMBII” din Parcul Național! CANTITATILE DE PEȘTE SUNT IMPRESIONANTE!! PESTE 100 DE SORTIMENTE DE PEȘTE SI PREPARATE DIN PEȘTE, PESTE 10.000 DE PORTII DE SCRUMBIE CE VOR FI PREGATITE DE CEI MAI ISCUSITI BUCATARI, TOATE ACESTEA, VA ASTEAPTA WEEKEND-UL ACESTA, 18-21 APRILIE,IN PARCUL NATIONAL, LA CEL MAI MARE FESTIVAL PESCARESC VAZUT PANA ACUM, UN RAI PENTRU IUBITORII DE PEȘTE!!!

Festivalul “Bunătăti de Florii si Târg de Scrumbii”, editia a VII-a, pregăteste anul acesta vizitatorilor o URIAȘĂ supriză! Uriașă, pentru că am pregatit un show culinar pe cinste, iar vedeta târgului va fi SCRUMBIA!
SI PENTRU CA ESTE VREMEA EI, IAR ORGANIZATORII AU PUS LA CALE UN TÂRG DE SCRUMBII,VETI PUTEA SAVURA DELICIOASE PREPARATE TRADITIONALE DIN SCRUMBIE: SCRUMBIE LA GRATAR, SCRUMBIE PE JAR, SCRUMBIE COAPTA, SCRUMBIE PRAJITA,SCRUMBIE LA SARAMURA, MALASOLCA DE SCRUMBIE,RETETA VECHE LIPOVENEASCA, SCRUMBIE LA CUPTOR, MARINAT DE SCRUMBIE, SCRUMBIE AFUMATA, CHIFTELE DE SCRUMBIE, BATOG DE SCRUMBIE, SCRUMBIE USCATA, SI MULTE ALTE DELICATESE.
Vor face concurentascrumbiei: borșul si storceagul pescaresc, păstrav si crap la protap, vinegreta din păstrav, placinte cu pește, crochete si chiftelute din pește, hamsii si scoici, cabanos de somon, mititei din peste si somon, sarmalute in foi de vita din peste servite cu mamaliguta usturoi si lamaie - dupa truda gospodinelor sosite din toate zonele tarii, diversităţi din păstrăv - vinegreta, ostropelul, sote-ul din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.
Saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste! Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.
Multe alte bunatati din pește autohton de Dunare ,pește din baltile de munte cu pastrav, va astepta alaturi de specialitatile din fructe de mare si salate de icre care se imprietenesc de minune cu vinurile alese romanesti.
Surprizele nu se opresc aici, organizatorii au oferte şi pentru gusturile cele mai rafinate: O TONĂ DE RACI, MIDII, FRUCTE DE MARE, alte preparate inedite precum paella cu fructe de mare,frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, rechin, peşte spadă şi scoici, midi şi rapane ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane, sau la ceaun.
Pentru pregatirea acestui festin strasnic, organizatorii au chemat maestri bucatari din toate zonele tarii, ce vor aseza cu sarguinta dis de dimineata sute de kilograme de peste si fructe de mare, in preparate alese!

Vor fi peste 100 DE SORTIMENTE DE PEŞTE SI FRUCTE DE MARE: păstrăv, crap,somn,salau,biban de mare,macrou, zărgan, doradă, somon, hering, hamsie, nisetru, morun, novac, lup de mare, calcan,caras, scrumbie, etc. Nimeni nu pleacă de la festival cu mâna goală, pentru că, pe lângă preparatele gătite la faţa locului, vor mai fi şi zacuscă de peşte, peşti in saramură sau afumati, numai buni de luat acasă.
Tot la targ veti putea gusta din vestitele placinte muntenesti, veritabilele poale-n brau moldovenesti, din placintele dobrogene cu branza, toate, preparate ce contin ingrediente suta la suta naturale si gatite dupa cele mai vechi retete traditionale.
La un asa festin nu vorputea lipsi bucate alese, cozonaci si poale-n brau, dulciuri si dulceturi, brânzeturi şi afumături, jamboane , muschiuleti, toate preparate proaspete si fragede, special adusepentru a ne infrupta din ele, pastrama care va sfarai pe gratare, carnati, mici, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu vin si tuica fiarta si alte licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, visine si pere.
Pentru cei care respect zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri natural sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă.
Ospatul pescaresc din Parcul National va fi inveselit in cantec si joc, pe masura generozitatii gazdelor, a organizatorilor, spre bucuria oaspetilor, de asemenea nelipsite fiind concursurile culinare de prezentare, preparare si degustare a preparatelor traditionale .
Timpul se anunță numai bun pentru petrecere, astfel încât vă așteptăm cu mic cu mare, incepand de Joi 18 Aprilie, pana Duminica 21Aprilie, pentru a sărbători Floriile asa cum se cuvine, înParcul National!








Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 5507

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 1830 zile, 16 Apr. 2019

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .