poze targ cu mesteri populari de sfanta marie mare
poze targ cu mesteri populari de sfanta marie mare poze targ cu mesteri populari de sfanta marie mare poze targ cu mesteri populari de sfanta marie mare

TÂRG CU MEŞTERI POPULARI, DE SFÂNTA MARIE MARE

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 9 August 2013 10:00 - Duminică 11 August 2013
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri , Jocuri si Concursuri

Targul de mesteri populari sta sub semnul praznuirii sarbatorii ortodoxe Sfanta Maria Mare si va pune la dispozitie creatii artizanale romanesti si bucate traditionale.

Sunteti invitati in perioada 9 – 11 august 2013 la “Targ cu mesteri populari, de Sfanta Maria Mare”, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din Bucuresti, Str. Monetariei, Nr. 3. Aici gasiti cadouri pentru sarbatoriti, produse traditionale pentru masa festiva si obiecte artizanale autentice. Intrarea este libera, iar programul de vizitare este intre orele 10:00-18:00.
Scopul principal al evenimentului este de a face cunoscute mestesugurile tradiţionale, pastrate de romani, de-a lungul istoriei. Manifestarea este totodatata si un prilej de comunicare între meşterii populari din zone etnografice diferite ale tarii.
Artizanii vor expune creaţii din domeniul olăritului, prelucrarii lemnului, ţesăturilor, podoabelor ţărăneşti, picturii de icoane pe sticlă şi pe lemn, prelucrarii pieilor. Gastronomia traditionala este prezenta prin diverse preparate culinare sanatoase si deosebit de gustoase: branzeturi, zacusca, placinte, cozonaci, turta dulce, dulceturi si miere.
Pe Aleea Samurcas si in curtea din spate a muzeului va asteapta o mare varietate de antichitati veritabile precum editii de colectie, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colectii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri, placi de gramofon si multe altele.
Pentru ca energia sa nu va dispara, bucatari priceputi va asteapta cu preparate proaspete, pentru toate gusturile.
In zilele de sambata si duminica, intre orele 10.00-17.00, pentru copii sunt organizate trei ateliere de creativitate:
- Atelierul “ Tehnica servetelului”, coordonat de Deco Craft (Maria Paun), unde cei mici vor invata cum sa decoreze diferite obiecte (casete, ceramica, animale din polistiren) prin tehnica servetelului.
- Atelierul “Tehnica Modelaj Fimo (pasta polimerica)”, coordonat de Busuioc Cerasela (Ela), la care copiii invata sa gandeasca creativ, ajutandu-i sa-si imbunatateasca performantele .
- Atelierul "Linguri din lemn pictate si Papusi" (indrumator Daniela Iacob), unde sunt pictate linguri decorative si sunt confectionate papusi din linguri de lemn.
Inscrierile se fac în limita locurilor disponibile, la telefon: 0726 717 145 si pe mail: office@decocraft.ro, pentru primele doua ateliere, respectiv la contact@sforicica.ro si 0745 400 955 pentru cel de-al treilea.
Toate materialele folosite la ateliere sunt puse la dispoziție de către coordonator, iar la final obiectele realizate vor fi luate, de copii, acasa. Vârsta de participare 4+. Costul unui atelier este de 25 lei.
Producatorii traditionali care vor sa participle la targ cu produse agro-alimentare: branzeuri, mezeluri traditionale, prajituri, miere, sucuri, dulciuri, fructe si legume, trebuie sa prezinte cu 7 zile inaintea inceperii targurilor documentatia care sa ateste autorizarea sanitar-veterinara si certificarea produselor supuse comercializarii, necesare pentru autorizatia de functionare a targului de catre DSVSA Bucuresti.
Organizator eveniment
Fundatia Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803; 0724 305 582
Fax: 021 211 62 70
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2232
fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 3916 zile, 31 Iul. 2013

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 137

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .