poze piata taraneasca si mester esti la mtr
poze piata taraneasca si mester esti la mtr poze piata taraneasca si mester esti la mtr poze piata taraneasca si mester esti la mtr

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! la MTR

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 28 Martie 2014 10:00 - Duminică 30 Martie 2014
Muzeul National al Taranului Roman, Soseaua Kiseleff nr. 3

Categorii: Targuri

Vă asteptăm la sfarşit de martie la o nouă ediţie Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)! organizată weekendul acesta în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român din şos. Kiseleff nr.3. De vineri pană duminică, între orele 10,00-18,00 sunteţi aşteptaţi într-o lume aparte, cu produse tradiţionale, meşteri populari, artizani şi colecţionari.

Vă asteptăm la sfarşit de martie la o nouă ediţie Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)! organizată weekendul acesta în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român din şos. Kiseleff nr.3. De vineri pană duminică, între orele 10,00-18,00 sunteţi aşteptaţi într-o lume aparte, cu produse tradiţionale, meşteri populari, artizani şi colecţionari.

De-ale gurii puteţi târgui bucate diverse: Cozonac Bujor şi Cozonac Domnesc, placinte întinse de Turnu, halviţă de la Lipova, prăjituri tradiţionale din Maramureş, turtă dulce şi covrigi din Piteşti, magiun de Topoloveni şi dulceţurile Topoloveana, Muştar de Tecuci, zacuşti, dulceţuri şi siropuri de la Poiana Fermecată, pastrav afumat de la Doftana, miere şi produse apicole, ţuică bio de la Nea Florescu, vinuri din Vrancea, kurtos kalacs din secuime, mere, horincă, nuci şi poame alese din Baia Mare, brânzeturi de la nea Mihai, afumături tradiţionale din Botoşani, icre de peste şi preparate pescareşti tulcene de la Deltaica.

Stau alaturi şi ceva delicatese de prin alte parţi: baclavale şi cafea turcească, caşcavaluri fine olandeze şi porchetta italiană. La terasă, pe langă gratarele încinse se pregătesc la faţa locului: sarmale de post, ghiveci de legume, crap şi patrav cu mujdei şi mămăligă caldă.

Meşterii populari sunt prezenţi cu ceramică de Horezu şi de Corund, obiecte din piele, mic mobilier pictat, ouă încondeiate din Bucovina, ii din Breaza, ţesături fine de borangic, oale, linguri, căuce din Băbeni, ibrice de alamă de la căldărari romi, marame, scoarţe şi cergi din Bucovina, Moldova sau Bistriţa, icoane pictate cu smerenie pe lemn si pe sticlă, pristolnice, zărgane şi port ţărănesc din toate zonele etnografice. Din Damboviţa găsiţi plante de leac şi tincture iar din Bucureşti şi Bucovina săpunuri de casă şi cosmetice naturale.

Meşteresc alături de meşterii populari şi tineri creatori de bijuterie contemporană, sticlă pictată, obiecte croşetate, broşe, vestimentatie din lană împâslită, căciuliţe, casete pictate sau decorate prin tehnica şerveţelului, obiecte decorative pentru casă.

Colecţionarii sunt aşteptaţi în curtea din spate cu antichităţi ţărăneşti şi nu numai. Fiecare obiect are o poveste, vorbeşte pentru o comunitate, pentru o zonă geografică şi culturală, pentru ţoti oamenii care l-au meşterit, dăruit, târguit şi transmis de-a lungul timpului, pentru fiecare casă pe care a împodobit-o.
Vizitare: zilnic, între 10, 00 si 18, 00. Intrarea liberă!

Organizator: Tactic Events
Corina Berariu – Event Manager
tel: 0744 860 082
E-mail: office@tacticevents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/ptaraneasca

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1418323208423205/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1395
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

piata taraneasca

Adaugat in urma cu 3237 zile, 25 Mar. 2014

Adaugat de Piata5267

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 57

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .