poze targ cu mesteri si produse traditionale
poze targ cu mesteri si produse traditionale poze targ cu mesteri si produse traditionale poze targ cu mesteri si produse traditionale

Târg cu meşteri şi produse tradiţionale

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 7 August 2015 10:00 - Duminică 9 August 2015
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

Fundaţia Kogaion 115 organizează “Târg cu meșteri și produse tradiționale” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3, în perioada: 7 – 9 august 2015.

Târgul reuneşte reprezentanţi ai principalelor bresle meșteșugăreşti tradiționale: țesători, olari, încondeietori de ouă, crestători în lemn, pictori de icoane, cojocari, confecționeri de măști populare și podoabe, fiind prezente toate zonele etnografice ale României.
Tineri artizani li se alătură meşterilor, expunând o mulțime de obiecte create cu multă dragoste pentru frumos: bijuterii din porţelan, vestimentaţie pictată manual, obiecte din lână împâslită, cosmetice naturale, ceramică şi sticlărie pictată, jucării din materiale ecologice, impletituri din fibre naturale.
Producătorii sunt pregătiți cu brânzeturi de capră și de oaie, fructe şi legume proaspete, miere şi vin, plăcinte boiereşti, cozonaci bucovineni și “poale-n brâu”, turtă dulce şi prăjituri de casă, sucuri naturale și dulceţuri diverse.
În plin post al Sfintei Mării bucătarii vor prepara la ceaune ghiveci de legume, fasole şi sărmăluţe de post cu ciuperci. Nu vor lipsi însă nici tochitura sau pastrama cu mămăliguță, frigăruile de porc sau cârnăciorii proaspeți rumeniți pe grătar, mititeii şi peștele la grătar.
Pe Aleea Samurcaş si în curtea interioară vizitatorii sunt aşteptaţi cu antichităţi ţărăneşti: lăzi de zestre, costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau prosoape cu alesături.
Sâmbătă şi duminică va funcţiona pentru copii "Atelierul de pictat eşarfe de mătase". Costul atelierului este de 20 lei pentru un produs şi se va desfăşura sub îndrumarea doamnei Cătălina Marinescu (tel. 0722289871).
Intrarea este liberă!
Program zilnic: 10.00 – 19.00

Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803; e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1565

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 3160 zile, 04 Aug. 2015

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 136

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .