poze targ cu mestesugari si produse traditionale de sfanta marie mare
poze targ cu mestesugari si produse traditionale de sfanta marie mare poze targ cu mestesugari si produse traditionale de sfanta marie mare poze targ cu mestesugari si produse traditionale de sfanta marie mare

Târg cu meşteşugari şi produse tradiţionale, de Sfântă Mărie Mare

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 15 August 2014 10:00 - Duminică 17 August 2014
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri

Târgul este o invitaţie la artă populară şi gastronomie românească

Târgul conturează imaginea unei întregi tipologii a meșteșugurilor tradiționale: țesut, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn, pictură de icoane, cojocărie, confecționat de măști populare și podoabe, împletit fibre vegetale, fiind reprezentate toate zonele etnografice de tradiție din România.


De Sântămărie sau Upsenia, cum este denumită sărbătoarea în unele zone ale Moldovei, se obșsnuiește ca femeile să împartă nevoiașilor faguri de miere, prune și struguri. Le veți găsi pe toate la târg, alături de o mulțime de obiecte create din multă dragoste pentru frumos de meșteri pricepuți. Puteți alege aici cadoul potrivit pentru sărbătoriții zilei sau pentru masa festivă.


Producătorii vor fi pregătiți cu brânzeturi de capră și de oaie, legume si fructe conservate tradițional, dulcețuri, cozonaci și “poale-n brâu”, turtă dulce, prăjituri de casă. Nu lipsesc nici băuturile: sucuri naturale dar și vinuri din Vrancea, țuică și palincă. Pentru gurmanzi dar nu numai, se găsesc la târg mâncăruri care mai de care mai apetisante: ciolan cu fasole, pastramă cu mămăliguță, frigărui de porc sau cârnăciori proaspeți rumeniți pe grătar, mititei si pește la grătar. Din lada de zestre a bunicii vor fi aduse la târg costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau prosoape cu alesături. Atelierele de creativitate îi așteaptă pe copii, având ca îndrumători meșteri deosebit de talentați: Florentin Cantaragiu (tel. 0744101022) pentru “Atelierul de pictat icoane pe lemn”, Dan Marinescu (tel. 0745862063) pentru “Atelierul de tablouri din flori naturale”, Cristina Vasilescu (tel. 0733051279) pentru “Atelierul de cadouri pentru Marii, Marini și Marioare” și Simona Văduva (tel. 0727859959) pentru “Atelierul de pictură pe tricouri și magneți”.


Organizator eveniment Fundaţia Kogaion 115


Ligia Marica – Director marketing Mobil: 0722 274 803; e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1983

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1890 zile, 12 Aug. 2014

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 71

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii

Teatru pentru copii

Bucuresti, Bucuresti. 20 Oct 2019 - 20 Oct 2019
concert de colinde fuego la bucuresti

Concert de colinde Fuego la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 3 Noiembrie 2019
cum influen eaza modul in care ai fost crescut rela iile tale

Cum influențează modul în care ai fost crescut relațiile tale

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 4 Decembrie 2019
concert annihilator

Concert Annihilator

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 19 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .