poze targ de prier la mntr
poze targ de prier la mntr poze targ de prier la mntr poze targ de prier la mntr

Târg de Prier la MNTR

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 24 Aprilie 2015 10:00 - Duminică 26 Aprilie 2015
Str. Monetariei nr. 3 (Muzeul Țăranului Român)

Categorii: Targuri

100 de producători, meșteri, artizani și colecționari vă asteaptă de vineri până duminică, în perioada 24-26 aprilie, să sărbătorească împreună cu voi primăvara la “Târgul lui Prier“, o nouă ediție a Pieței Țărănești!

“Conform tradiției populare românești, luna aprilie se mai numește și „Prier”.Această denumire populară, a lunii aprilie, provine de la verbul “a prii” și înseamnă timp prielnic pentru semănături, ori lucrări în gospodărie . În timpurile vechi, la sate, în luna lui „Prier” se continuau semănăturile și arăturile începute în luna martie. Tot în această perioadă câmpul se închidea, ceea ce însemna că oile și vitele nu mai aveau voie să pască libere. Prin urmare se începea formatul turmelor și se tundeau oile care urmau să urce la munte. Ciobanii aveau ca obligație reparatul stânelor și al țarcurilor pentru animalele ce aveau sa le primească.”

Cum cere tradiția la Piața Țărănească veți putea lua pe degustate fel de fel de cofeturi și plăcinte, cozonaci, kurtos kalacs și langoși, poale-n brâu și doboș, turtă dulce și covrigi, ciocolată de casă si prajituri tradiționale, brânzeturi și afumături, dulcețuri și zacuști, miere și produse apicole, verdețuri de sezon, flori, magiun de Topoloveni la preț special și produsele Topoloveana fără zahăr, cornete boierești și babic tătăresc, dar și preparate la fața locului de gospodine pricepute din Dambovița.

Le stau alături meșteri populari și artizani din toate zonele țării cu: icoane, ii, port țărănesc, țesături, podoabe, cosmetice naturale, ceramică, bijuterii realizate din diferite materiale, brâie și covoare, obiecte decorative din sticlă sau metal, tablouri și fel de fel de obiecte realizate manual.

Colecționarii îi găsiti la locul știut, în curtea din spate cu: mobilier țărănesc, ii, vâlnice și ștergare, oale, porțelanuri și carte veche, monede, cărți poștale și multe altele.

Vă așteptăm deci, de vineri până duminică, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, la Târgul lui Prier! Programul este de la 10, 00 la 18, 00 și intrarea este liberă!

Organizator: Tactic Events
Corina Berariu- Events Manager
Tel: 0735 441 304
E-mail: office@tacticevents.ro

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/ptaraneasca

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1192

Eveniment postat de organizator

piata taraneasca

Adaugat in urma cu 1807 zile, 20 Apr. 2015

Adaugat de Piata5267

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 57

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .