poze targ de prier la mntr
poze targ de prier la mntr poze targ de prier la mntr poze targ de prier la mntr

Târg de Prier la MNTR

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 24 Aprilie 2015 10:00 - Duminică 26 Aprilie 2015
Str. Monetariei nr. 3 (Muzeul Țăranului Român)

Categorii: Targuri

100 de producători, meșteri, artizani și colecționari vă asteaptă de vineri până duminică, în perioada 24-26 aprilie, să sărbătorească împreună cu voi primăvara la “Târgul lui Prier“, o nouă ediție a Pieței Țărănești!

“Conform tradiției populare românești, luna aprilie se mai numește și „Prier”.Această denumire populară, a lunii aprilie, provine de la verbul “a prii” și înseamnă timp prielnic pentru semănături, ori lucrări în gospodărie . În timpurile vechi, la sate, în luna lui „Prier” se continuau semănăturile și arăturile începute în luna martie. Tot în această perioadă câmpul se închidea, ceea ce însemna că oile și vitele nu mai aveau voie să pască libere. Prin urmare se începea formatul turmelor și se tundeau oile care urmau să urce la munte. Ciobanii aveau ca obligație reparatul stânelor și al țarcurilor pentru animalele ce aveau sa le primească.”

Cum cere tradiția la Piața Țărănească veți putea lua pe degustate fel de fel de cofeturi și plăcinte, cozonaci, kurtos kalacs și langoși, poale-n brâu și doboș, turtă dulce și covrigi, ciocolată de casă si prajituri tradiționale, brânzeturi și afumături, dulcețuri și zacuști, miere și produse apicole, verdețuri de sezon, flori, magiun de Topoloveni la preț special și produsele Topoloveana fără zahăr, cornete boierești și babic tătăresc, dar și preparate la fața locului de gospodine pricepute din Dambovița.

Le stau alături meșteri populari și artizani din toate zonele țării cu: icoane, ii, port țărănesc, țesături, podoabe, cosmetice naturale, ceramică, bijuterii realizate din diferite materiale, brâie și covoare, obiecte decorative din sticlă sau metal, tablouri și fel de fel de obiecte realizate manual.

Colecționarii îi găsiti la locul știut, în curtea din spate cu: mobilier țărănesc, ii, vâlnice și ștergare, oale, porțelanuri și carte veche, monede, cărți poștale și multe altele.

Vă așteptăm deci, de vineri până duminică, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, la Târgul lui Prier! Programul este de la 10, 00 la 18, 00 și intrarea este liberă!

Organizator: Tactic Events
Corina Berariu- Events Manager
Tel: 0735 441 304
E-mail: office@tacticevents.ro

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/ptaraneasca

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1145

Eveniment postat de organizator

piata taraneasca

Adaugat in urma cu 1644 zile, 20 Apr. 2015

Adaugat de Piata5267

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 56

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii

Teatru pentru copii

Bucuresti, Bucuresti. 20 Oct 2019 - 20 Oct 2019
concert de colinde fuego la bucuresti

Concert de colinde Fuego la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 3 Noiembrie 2019
cum influen eaza modul in care ai fost crescut rela iile tale

Cum influențează modul în care ai fost crescut relațiile tale

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 4 Decembrie 2019
concert annihilator

Concert Annihilator

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 19 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .