poze targ de sfin ii constantin si elena
poze targ de sfin ii constantin si elena poze targ de sfin ii constantin si elena poze targ de sfin ii constantin si elena

Târg de Sfinții Constantin şi Elena

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 20 Mai 2022 10:00 - Duminică 22 Mai 2022
Str. Monetariei nr. 3 (Muzeul Țăranului Român)

Categorii: Targuri

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 20 – 22 mai 2022 la Târgul de Sfinții Constantin şi Elena, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.

Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.
Pentru marea sărbătoare a Împaraților Constantin şi Elena, care sunt prăznuiţi în fiecare an în data de 21 mai, curtea muzeului găzduieşte meşteri veniţi din diferite zone ale ţării, iubitori de frumos şi continuatori ai tradiţiilor româneşti. Vizitatorii pot alege de aici cadouri deosebite pentru cei dragi, care poartă numele celor doi sfinţi: ii cusute cu mătase, icoane, cuverturi tradițonale și fețe de masă brodate, vase din ceramică, bijuterii din argint, cojoace și chimire, vestimentație din lână împâslită și din bumbac pictată manual, hăinuțe unicat pentru copii și jucării croșetate, cosmetice făcute doar cu ingrediente naturale, uleiuri din lavandă și mic mobilier din lemn crestat.
Producătorii aduc la târg o mulțime de bunătăți: brânzeturi proaspete și maturate din lapte de capră și de oaie, fructe şi legume de sezon, miere, ţuică de prune, turtă dulce, prăjituri de casă făcute după rețete maramureșene, plăcinte și baclavale, dulceţuri, sucuri de cătină și aronia.
În curtea interioară anticarii aşteaptă vizitatorii cu roţi de tors, pluguri, lăzi de zestre, blidare, ciubere, lingurare, costume populare autentice şi mobilier ţărănesc.
Mâncăruri proaspăt preparate pot fi savurate la târg: frigărui de curcan cu dovlecei, stufat de miel, varză dulce cu ciolan la ceaun, cotlete de berbecuț și pastramă la grătar, alături de lipii coapte pe plită.
Urăm “La mulți ani!” tuturor celor ce poartă numele Sfinților Constantin şi Elena și vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați de eveniment.

Program: zilnic între orele 10:00-19:00
Organizator eveniment
Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803


Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1200

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 54 zile, 10 Mai. 2022

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 110

Alte Evenimente din Bucuresti
speed dating in centrul vechi

Speed Dating în Centrul Vechi

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 3 Iulie 2022
curs de cosmoenergetica pentru incepatori modulul 1

Curs de cosmoenergetică pentru începători - Modulul 1

Bucuresti, Bucuresti. 2 Iul 2022 - 3 Iul 2022
curs de desen grafica pentru copii 10 13 ani online

CURS DE DESEN/GRAFICĂ PENTRU COPII (10-13 ANI) – ONLINE

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 29 Iulie 2022
serata interbelica

Serata Interbelica

Bucuresti, Bucuresti. Joi 7 Iulie 2022
  • Ai ceva de zis?

    .