poze targul 100 de tradi ii romane ti
poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti

Târgul 100 de Tradiții Românești

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 2 Iulie 2021 10:00 - Duminică 4 Iulie 2021
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

În perioada 2 – 4 iulie 2021 Asociația Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă!

Păstrând spiritul autentic al sărbătorilor populare româneşti, meşterii prezenţi la acest târg îi aşteaptă pe bucureşteni cu sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere şi mult suflet: icoane pictate pe lemn și pe sticlă, zgărdane şi cingători cusute cu mărgele, covoare ţesute la război, măști populare, ii din toate zonele țării, fețe de masă ţărăneşti cusute manual, obiecte pentru gospodărie din lemn cioplit sau din alamă, vase de ceramică pictate cu motive tradiționale.
Cei care doresc să se bucure de obiecte unicat făurite de artizanii veniţi la târg pot admira și târgui vestimentaţie cu broderie manuală, bijuterii din argint, genți și încălțăminte din piele naturală, uleiuri și creme din lavandă, cosmetice handmade, dar și îmbrăcăminte din bumbac pentru copii și jucării croșetate din lână.
Oferta gastronomică este foarte bogată: preparate din carne făcute după rețete străvechi, brânzeturi proaspete de capră și cașuri maturate în coajă de brad, pâine cu maia, fructe și legume de la producători, diverse sortimente de miere și tincturi, țuică de prune, vinuri, plăcinte de casă și chiroști, turtă dulce, înghețată artizanală. Nu vor lipsi delicatesele preparate de “Casa Tanti Maria”. Din cele peste 150 de produse ale familiei din Lunca Gârții, 22 sunt atestate “produs montan”. Amintim doar dulceața de fragi și de nuci verzi, zacusca de bureți și cea de ciuciuleți, siropurile de cătină și de brad. Restul le puteți descoperi și degusta la târg.
Anticarii expun obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, costume populare din toate zonele etnografice ale ţării, unelte pentru ţesut sau pentru lucrat pământul.
Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite, iar berea artizanală rece va stinge setea zilelor calde ale lunii lui Cuptor. Meniul bucătarilor este pentru toate gusturile: ciolan de porc la cuptor, sărmăluțe la ceaun, gulaș de vită, ardei umpluți, păstrăv fript pe plită.
Vă așteptăm cu drag!
Program: zilnic între orele 10:00-19:00

Organizator eveniment:
Asociația Kogaion 115
Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 994

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 595 zile, 23 Iun. 2021

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 117

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
curs design interior prezentari arhitecturale

Curs design interior, prezentari arhitecturale

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2023 - 23 Feb 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
  • Ai ceva de zis?

    .