poze targul de mucenici
poze targul de mucenici poze targul de mucenici poze targul de mucenici

Târgul de mucenici

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 8 Martie 2024 10:00 - Duminică 10 Martie 2024
Str. Monetariei nr. 3 (Muzeul Țăranului Român)

Categorii: Targuri

În perioada 8 - 10 martie 2024 vă invităm la „Târgul de mucenici”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.

Întâmpinăm sărbătoarea creştină a sfinţilor 40 de mucenici din Sevastia, cunoscută în popor şi ca Sâmbra Plugului, cu mucenici moldoveneşti preparați la fața locului, însiropaţi cu miere și pudrați din belșug cu miez de nucă.
Sâmbătă, 9 martie, sunt Moşii de iarnă, când se dă de pomană pentru sufletele celor adormiţi, așa că suntem pregatiți și cu colaci împletiţi în patru și cu plăcinte poale’n brâu cu brânză şi stafide.
Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteți alege de aici, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite de la meșterii populari și artizantii veniți cu ii din toate zonele țării, zgărdane, icoane, ceramică pictată cu motive tradiționale, covoare țesute la război, măști populare, obiecte din lemn și din alamă pentru gospodărie, tablouri și felicitări, bijuterii unicat din argint, genți din piele naturală, haine din blană, cosmetice artizanale, uleiuri de lavandă și apă de trandafiri, ornamente din plante suculente, vestimentație brodată sau împletită manual, jucării din lână croșetată, lumânări cu uleiuri organice.
Gastronomia tradițională este prezentă la eveniment prin produse diverse, pentru toate gusturile: brânzeturi proaspete şi afumate din lapte de vacă sau de oaie, cozonaci bucovineni, ciocolată și prăjituri de casă, miere și produse de imunitate, sucuri de cătină și de aronia, vin şi palincă.
Cei care apreciază obiectele vechi şi cu valoare istorică găsesc la anticarii participanţi la eveniment unelte din lemn, mobilier ţărănesc sau straie populare din diferite regiuni folclorice.
Mâncăruri tradiționale calde vor fi preparate pentru doritori: borş de peşte, carne de porc la ceaun cu mujdei şi gogonele, sărmăluţe cu mămăliguţă, saramură de crap, păstrăv şi cârnăciori proaspeţi la grătar. Nu pot lipsi din meniu mucenicii munteneşti la ceaun, cu nucă și scorțișoară.
Atelierul de încondeiat ouă va fi susținut de meștera Ileana Hotopilă din Bucovina, care a primit în anul 2022 titlul de Tezaur Uman Viu pentru întreaga sa activitate.
Program zilnic: 10.00 – 18.00
Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115
Director de marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803, e-mail: ligia_marica@yahoo.com
#targ#mucenici#traditii#mester

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1622

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 59 zile, 15 Feb. 2024

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 137

Alte Evenimente din Bucuresti
targul colectionarilor de machete si jucarii

Targul Colectionarilor de Machete si Jucarii

Bucuresti, Bucuresti. 13 Apr 2024 - 14 Apr 2024
program complet pentru echilibru n via a

Program complet pentru echilibru ȋn viață

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
program complet pentru echilibru n via a

Program complet pentru echilibru ȋn viață

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
bazaar de prier

Bazaar de Prier

Bucuresti, Bucuresti. 13 Apr 2024 - 14 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .