poze hedepy talks
poze hedepy talks poze hedepy talks poze hedepy talks

Hedepy Talks

Bucuresti , Online. Miercuri 27 Aprilie 2022 09:00

Categorii: Conferinte si Seminarii

București, 19 aprilie 2022 - Peste 20 % din marile companii românești investesc bugete în ajutor specializat pentru gestionarea sindromului burnout. Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că, în urma ședințelor de psihoterapie, productivitatea angajaților crește cu aproape 36 %, iar o astfel de investiție se întoarce de 4 ori. Este motivul pentru care Hedepy, platformă de terapie online, organizează prima conferință internațională despre beneficiile oferirii angajaților de ședințe de terapie pentru wellbeing. Evenimentul are loc online, pe 27 aprilie, de la ora 9:00. Speakeri: Bogdan Badea, Director General eJobs (România), Tomáš Šebek, fondator uLékaře.cz, platformă pentru consultații medicale on-line (Cehia), Petra Hrušková, Global Manager for Employee Wellbeing la Red Hat (Cehia), Lukáš Krčil, CEO Hedepy (Cehia) și Agnieszka Zakłada (Polonia), specialist în resurse umane. Participarea este gratuită, pe baza înscrierii pe site-ul Hedepy.

Programele de wellbeing implementate pot conduce, de la caz la caz, la îmbunătățirea calității vieții pentru angajați, ajutându-i să gestioneze mai bine stresul, anxietatea, să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare și leadershipul. Prin gestionarea mai bună a problemelor personale, și viața profesională devine mai activă și mai organizată. Beneficiile implementării acestor programe sunt importante: crește productivitatea angajaților, angajații sunt mai motivați și implicați, se creează un climat pozitiv si sănătos la locul de muncă, scade nivelul de stres și se elimină fenomenul de burnout (extenuare) al salariaților.

Burnoutul reprezintă o stare de epuizare mentală, fizică și emoțională cauzată de stresul excesiv acumulat pe termen lung. Statistici din 2021 arată că peste 70% dintre angajații români spun că au trecut prin cel puțin un episod de burnout în ultimii 5 ani, iar peste 50% spun au trecut prin mai multe. Peste 30% dintre angajați recunosc că starea de burnout le-a fost cauzată de volumul foarte mare de muncă. Pe de altă parte, peste 80% dintre angajați declară că nu au primit ajutor din partea angajatorului pentru a trece peste această stare și doar 5% au afirmat că au fost ajutați de compania în care lucrau.

Când lucrurile ajung în cazuri extreme și angajatul decide să renunțe la locul de muncă, compania pierde bani: o costă 12 - 18 salarii aferente respectivului job. Un sondaj eJobs de la începutul acestui an relevă faptul că 82% dintre cei care au pus ca principală prioritate pentru 2022 să-şi schimbe locul de muncă recunosc că deja au început să-şi caute un alt job.

Terapiile corporative reprezintă în prezent peste 15% din toate sesiunile de terapie online efectuate în platforma Hedepy în Cehia, Slovacia, Polonia, Italia și România, iar interesul este în creștere. "Scopul nostru este să susținem această tendință, deoarece credem că a avea grijă de bunăstarea psihologică a angajaților nu demonstrează doar grijă din partea companiilor, ci, în cele din urmă, dă roade care se reflectă în productivitate", explică Lukáš Krčil, CEO Hedepy. În prezent, la nivel global, peste 30 de companii multinaționale derulează programe de wellbeing prin platforma Hedepy.

Program:

Bogdan Badea, Director General eJobs, România - schimbările pe care ar trebui să le facă companiile în contextul mediului de lucru.

Tomáš Šebek, fondator uLékaře.cz, Cehia - de ce prevenția problemelor de sănătate fizică și mentală este cheia succesului, atât pe plan personal, cât și în sfera comercială.

Petra Hrušková, Global Manager for Employee Wellbeing la Red Hat, Cehia – cum pot companiile să implementeze cât mai ușor programe de wellbeing.

Lukáš Krčil, CEO Hedepy, Cehia – creșterea productivității în companii prin psihoterapie.

Agnieszka Zakłada, specialist HR, Polonia - pașii de urmat în implementarea unui program de wellbeing în interiorul unei companii.

Prezentările vor fi susținute în limba engleză.

Hedepy.ro este o platformă de terapie online, al cărei scop este de a ușura calea către psihoterapie, cu peste 160 de psihoterapeuți afiliați azi din Cehia, Slovacia, Polonia, Italia și România. Lansată în 2020, platforma Hedepy a înregistrat peste 13.000 de sesiuni online anul trecut și se pregătește să intre pe alte două piețe străine în prima jumătate a acestui an.

eJobs este prima platformă online de recrutare din România, creată din dorința de a moderniza metodele clasice de recrutare și de a facilita relația angajat-angajator.

uLekare.cz este o platformă de medicină online din Cehia, cu peste 350 de doctori afiliați, cu specializări diferite, ce oferă consultații 24h ore din 24h, din dorința de a face accesul la servicii medicinale mai ușor și mai rapid. Serviciile sunt atât decontate de Casa de Asigurări, plătite individual sau asigurate de angajator.

Red Hat este cel mai important furnizor mondial de soluții software open source, folosind o abordare bazată pe comunitate pentru tehnologii fiabile și de înaltă performanță.

Mai multe detalii: https://hedepy.com/talks/#book.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 379
ioana daraban

Adaugat in urma cu 708 zile, 20 Apr. 2022

Adaugat de iodaraban

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 19

  • Ai ceva de zis?

    .