poze muzica este i a surzilor a zene a siketeke is
poze muzica este i a surzilor a zene a siketeke is poze muzica este i a surzilor a zene a siketeke is poze muzica este i a surzilor a zene a siketeke is

Muzica este și a surzilor! • A zene a siketeké is!

Cluj , Cluj-Napoca. Miercuri 15 Noiembrie 2017 18:00 - Miercuri 15 Noiembrie 2017
str. Mihail Kogălniceanu 5, Cluj-Napoca

Categorii: Alte Evenimente , Muzica si Concerte , Conferinte si Seminarii

Concert extraordinar pentru surzi

RO/HU

Toate sunetele și toate zgomotele pe care le percepem provin totdeauna de la un corp care le emite; acest corp se numește sursă sonoră. Pentru ca sunetul să fie emis, este necesar ca sursa să vibreze suficient de repede. Când un corp vibrează, moleculele de aer aflate în imediata apropiere a sursei sonore formează o undă sferică îndepărtundu-se în toate direcțiile. Instrumentele muzicale funcționează pe baza aceluiași principiu.

Suntem invitați să percepem muzica Filarmonicii de Stat Transilvania, nu neapărat prin sunete, ci prin efecte vizuale și vibrații. La repetiția oficială din 15.11.2017 vor participa peste 50 de instrumentiști profesioniști care ne așteaptă pe scenă, să ne așezăm lângă ei, să fim parte a repetiției. Piesa respectivă (W.A. Mozart: Requiem) va fi interpretată publicului larg la două zile după vizita noastră.

În cadrul workshopului vom face cunoștință cu instrumentele muzicale, vom petrece timpul într-un mod lejer și interactiv. Emenimentul este dedicat exclusiv surzilor și persoanelor cu deficiență de auz. Se asigură în mod gratuit traducere în limbaj mimico-gestual.

Realizat cu sprijinul Funației Communitas.

Detalii: music4deaf@gmail.com
--------------------------------------------------------------------------------------------

Minden hang és minden zaj egy testtől származik, melyet szaknyelven hangforrásnak nevezünk. Ahhoz, hogy hang keletkezzen, a hangforrás megfelelő gyorsasággal kell rezegjen. Amikor a hangforrás rezeg, a közvetlen közelben lévő levegőmolekulák mozgásba jönnek és minden irányba terjedő körhullámot keltenek. A hangszerek is hasonló elv szerint működnek.

A kolozsvári Transilvania Állami Filharmónia szeretettel vár bennünket a 2017.11.15-i zenekari próbára, ahol a zenét nem feltétlenül hallani, hanem látni és érezni fogjuk. A próbán több mint 50 profi zenész fog játszani, minket pedig a próba alatt befogadnak maguk közé a színpadra. A gyakorlott zeneművet (W.A. Mozart: Requiem) a nagyközönségnek látogatásunk után két nappal fogják előadni.

A workshop keretén belül megismerkedhetünk a hangszerekkel, a szabadidő interaktív eltöltését biztosítjuk. Az eseményt kizárólag siketek és nagyothallók látogathatják. Ingyenes jeltolmácsolást biztosítunk.

Az esemény megszervezésérét a Communitas Alapítvány támogatja.

Részletek: music4deaf@gmail.com

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/127850077898914/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 446

Eveniment postat de organizator

mrr miloos

Adaugat in urma cu 881 zile, 04 Nov. 2017

Adaugat de Miloos14687

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 8

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
concert acustic fara zahar

Concert acustic Fără Zahăr!

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 3 Aprilie 2020
cargo at form space

Cargo at /FORM Space

Cluj, Cluj-Napoca. Duminică 5 Aprilie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .