poze dhc thomas d meier
poze dhc thomas d meier

DHC - Thomas D. Meier

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 12 Aprilie 2019 - Vineri 12 Aprilie 2019
Sala Mare, Casa Matei Cprvin

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN DIN CLUJ-NAPOCA are onoarea să anunţe decernarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului THOMAS D. MEIER, președintele Zurich University of the Arts (ZHdK), fost președinte al Ligii Europene a Institutelor de Artă (ELIA), pentru contribuția esențială în domeniul dezvoltării educației artistice, promovarea și re-evaluarea cercetării și a importanței învățământului superior artistic în contextul cultural european. Evenimentul va avea loc vineri, 12 aprilie 2019, ora 11, la Casa Matei Corvin, Sala Mare. Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa va fi urmată de conferința cu titlul The State of Affairs of Higher Arts Education in Europe. Challanges and Opportunities.

Actual președinte al Zurich University of the Arts (ZHdK), Thomas Meier și-a început cariera fiind cercetător asistent în cadrul Universității din Berna, acoperind domenii precum relațiile publice și educația muzeală, făcând parte, în același timp, din echipa de management a Muzeului de Istorie din Berna.

Între anii 1996-2003, el a fost Director fondator al Muzeului Comunicării din Berna, devenind ulterior Director fondator al Universității de Artă din același oraș. În perioada 2004-2011 a fost Președintele Conferinței Universităților de Artă Elvețiene, precum și membru în comitetul de conducere, iar mai apoi membru în board-ul asociației HEM-Suisse, asociație implicată în managementul trainingului la nivelul instituțiilor de învățământ superior.

În anul 2010, Thomas Meier a fost ales în board-ul Ligii Europene a Institutelor de Artă (ELIA), una dintre cele mai importante asociații ale școlilor de artă din Europa, pentru ca în perioada 2014-2018 să devină președintele acestei ligi.

În urma evenimentului din aprilie, domnul Thomas Meier se va alătura pleiadei de Doctori Honoris Causa ai UAD Cluj-Napoca din rândul cărora îi amintim pe artiștii Markus Lüpertz, Herman Nitsch, René Buri, Enzo Cucchi, foștii președinți ELIA John Butler, Chantal de Smet, Chris Wainwright, directori ai unor instituții prestigioase precum Bernard Blistène, director al Centrului Pompidou Paris, Philip Rylands directorul colecției Peggy Guggenheim Veneția, academicianul Dan Hăulică sau regizorul Andrei Șerban.

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 584
gabriela

Adaugat in urma cu 1843 zile, 03 Apr. 2019

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .