poze introducere in psihanaliza
poze introducere in psihanaliza poze introducere in psihanaliza

Introducere în psihanaliză

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 7 Octombrie 2016 21:00 - Vineri 21 Octombrie 2016
Cluj Napoca, Casa de Cultura a Studentilor, sala 32

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 3/56

Fil(φ)analiză... o analiză a unui fir... un fir al înfilierii, al înfierii, al înfilării, al înfierării unui corp... un corp prins în vorbire, privire, fantasmare și viețuire... un fir împletit, înnodat, înlănțuit, închipuit... un fir din 4 fire, din 4 legi, din 4 locuri, din 4 lipse...

Pe 7 octombrie va fi primul curs al seminarului de introducere în psihanaliză 2016-2017...

Reacție, reflexie, reversie și resorbție...

Între un prim timp al recepției corpului și vorbirii, rescrierea prin repetiție a celor patru funcții rețese destinul unei vieți pe războiul morții...
Alături de recepție, rescriere și repetiție, reacție, reflexie, reversie și resorbție, dar și renaștere, remoarte (o a doua moarte, simbolică), reamintire, retrăire, recurență, reîntoarcere, refulare, reprimare, represie, regresie, etc... indică ambivalența conjuncție-disjuncție, conștient-inconștient, recto-verso, tăietură-cusătură a suprafeței moebiene a fantasmei...

Vor urma:
14.10.2016: PIERDERE, PRIVARE, FRUSTRARE, CASTRARE
21.10.2016: TRANSFER, TRANSMISIE, TRANSGRESIE, TRANSCESIE
28.10.2016: REAL, SIMBOLIC, IMAGINAR, FANTASMATIC
4.11.2016: DIRECȚIE, DIFERENȚĂ, DISTANȚĂ, DURATĂ
11.11.2016: VORBIRE, PRIVIRE, ATINGERE, SCRIERE
18.11.2016: A FI, A AVEA, A IMAGINA, A ȘTI
25.11.2016: RELIGIE, ȘTIINȚĂ, MAGIE, PSIHANALIZĂ
2.12.2016: SEMNIFICANT, SEMNIFICANȚĂ, SEMNIFICAȚIE, SEMNIFICAT
9.07.2016: DECEDARE, DEZVIRGINARE, DEPOSEDARE, DISIMULARE
16.12.2016: URANUS, DIONYSOS, OEDIP, APOLLO

Este al treilea an al seminarului de psihanaliză, se va ține săptămânal, în fiecare vineri, de la ora 21:00, în sala 32 a Casei de Cultură a Studenților, și constă dintr-o parcurgere transversală a celor 27 de seminarii ale lui Jacques Lacan, punctată de viitoarele noi apariții editoriale și evenimente ale psihanaliștilor francezi.

Pentru cei interesați ceva mai mult de psihanaliza lacaniană:
-masă rotundă, întrebări, comentarii, discuții și dezbateri (luni),
-bibliotecă, cerc de lectură, grup de studiu (marți),
-matematică și psihanaliză, formare, analiză personală (miercuri),
-esoterism si psihanaliză (joi),
-film și psihanaliză (sâmbătă),
-artă și psihanaliză, muzică, dans, pictură (duminică)...
de la ora 21:00,
la sediul Societății Române de Filanaliză,
pe strada Victor Babeș nr.10 ap.8...

Câteva cărți și traduceri:
https://drive.google.com/drive/folders/0B1oAYMUwGybHTFBVdmxzRWdrU1E?usp=sharing

Informații și înscrieri:
0748108107,
cristian.andrei.tataru@gmail.com
Bibliografie

Alain Didier-Weill – 1995.Cei trei Timpi ai Legii, Seuil
Alain Didier-Weill - 1998.Invocations.pdf
Alain Didier-Weill – 2001.Cartier Lacan, Denoël
Alain Didier-Weill – 2010.Un Mister mai departe decât inconștientul, Flammarion
Alfredo Eidelsztein - 1996.Posicion-del-inconsciente.pdf
Alfredo Eidelsztein - 1997.Clinica-y-Formalizacion.pdf
Alfredo Eidelsztein - 1998.El-Complejo-de-Edipo-y-La-Metafora-Paterna.pdf
Alfredo Eidelsztein - 1999.El-Padre-en-Psicoanalisis.pdf
Alfredo Eidelsztein - 2001.La-etica-del-Psicoanalisis.pdf
Alfredo Eidelsztein - 2002.Problemas-Cruciales-Para-El-Psicoanalisis.pdf
Alfredo Eidelsztein - 2004.La-cura-en-psicoanalisis.pdf
Alfredo Eidelsztein - 2005.El-Grafo-Del-Deseo.pdf
Alfredo Eidelsztein - 2005.Lacan-y-Freud-o-Lacan-o-Freud.pdf
Alfredo Eidelsztein - 2006.Formalizaciones-Matematizadas-en-Psicoanalisis.pdf
Alfredo Eidelsztein - 2008.Seminario-20.pdf
Alfredo Eidelsztein - 2009.El-Ultimo-Lacan.pdf
Alfredo Eidelsztein - 2009.Otro-Lacan-Mitos-y-Lecturas.pdf
Catherine Millot - 2016.La vie avec Lacan.pdf
Charles Melman - 1982.Nouvelles etudes sur l-hysterie
Charles Melman - 1985,Travaux pratiques de clinique psychanalytique
Charles Melman - 1986.Un enquete chez Lacan
Charles Melman - 1989.Lacan aux Antilles
Charles Melman - 1993.Problemes poses a la psychanalyse
Charles Melman - 1999.Les paranoias
Charles Melman - 2001.Pour-Introduire-a-La-Psychanaly.pdf
Charles Melman - 2002.Omul fără gravitate.Eikon.2012.pdf
Charles Melman - 2007.D-Un-Autre-a-l-Autre.pdf
Charles Melman - 2012.La nouvelle économie psychique.pdf
Colette Soler - 2011.Les Affects Lacaniens.pdf
Elisabeth Roudinesco - 2011.Lacan, envers et contre tout.pdf
Erik Porge - 1994.Vol didées.pdf
Erik Porge - 2000.Jacques Lacan, un psychanalyste.pdf
Erik Porge - 2012.Voix de l'écho.pdf
Francois Roustang - 1976.Un destin si funest
Francois Roustang - 1986.Lacan, de l-echivoque a l-impasse
Francois Roustang - 1994.Qu-est ce que l-hypnose.pdf
Francois Roustang - 2000.La fin de la plainte
Francois Roustang - 2003.Il suffit d-un geste
Francois Roustang - 2006.Savoir-Attendre.pdf
Francois Roustang - 2009.Feuilles oubliees, feuilles retrouvees
Francois Roustang - 2009.Le secret de Socrate pour changer la vie
Gerard Pommier - 1987.Le dénouement dune analyse.pdf
Gerard Pommier - 1989.Lordre sexuel.pdf
Gerard Pommier - 1994.Du bon usage erotique de la colere.pdf
Gerard Pommier - 1998.Freud apolitique.pdf
Gerard Pommier - 1998.La mélancolie.pdf
Gerard Pommier - 2000.Les Corps angeliques de la postmodernite.pdf
Gerard Pommier - 2004.Comment les neurosciences démontrent la psychanalyse.pdf
Gerard Pommier – 2004.Ce este realul ? Eseu psihanalitic, Erès
Gerard Pommier - 2009.La névrose infantile de la psychanalyse.pdf
Gerard Pommier - 2010.Que veut dire faire lamour.pdf
Gerard Pommier – 2013.Numele propriu. Funcții logice și inconștiente, PUF
Gerard Pommier - 2016.Féminin, révolution sans fin.pdf
Jacques Alain Miller - 1981.La-clinique-lacanienne.pdf
Jacques Alain Miller - 1982.Du-symptome-au-fantasme-et-retour.pdf
Jacques Alain Miller - 1983.Des-reponses-du-reel.pdf
Jacques Alain Miller - 1984.1-2-3-4.pdf
Jacques Alain Miller - 1985.Extimite.pdf
Jacques Alain Miller - 1987.Cause-Et-Consentement.pdf
Jacques Alain Miller - 1989.Le-Banquet-Des-Analystes.pdf
Jacques Alain Miller - 1990.La-Question-de-Madrid.pdf
Jacques Alain Miller - 1994.Donc.pdf
Jacques Alain Miller - 1998.Le-reel-dans-l-experience-psychanalytique.pdf
Jacques Alain Miller - 1999.Les-Us-Du-Laps.pdf
Jacques Alain Miller - 2000.Le-Lieu-Et-Le-Lien.pdf
Jacques Alain Miller - 2001.Le-desenchantement-de-la-psychanalyse.pdf
Jacques Alain Miller - 2002.Un-debut-dans-la-vie.pdf
Jacques Alain Miller - 2003.Le-Neveu-de-Lacan.pdf
Jacques Alain Miller - 2004.Pieces-detachees.pdf
Jacques Lacan - 1953.Fonction et champ.pdf
Jacques Lacan - 1953.Le mythe individuel du nevrose.pdf
Jacques Lacan - 1953.S1... scrieri tehnice ale lui Freud.pdf
Jacques Lacan - 1954.S2... eul.pdf
Jacques Lacan - 1955.La chose freudienne.pdf
Jacques Lacan - 1955.La lettre volee.pdf
Jacques Lacan - 1955.S3... psihozele.pdf
Jacques Lacan - 1956.S4... relatia de obiect.pdf
Jacques Lacan - 1957.L'instance de la lettre.pdf
Jacques Lacan - 1957.S5... formatiunile inconstientului.pdf
Jacques Lacan - 1958.S6... dorinta.pdf
Jacques Lacan - 1959.S7... etica.pdf
Jacques Lacan - 1960.S8... transferul.pdf
Jacques Lacan - 1960.Subversion du sujet.pdf
Jacques Lacan - 1961.S9... identificarea.pdf
Jacques Lacan - 1962.Kant avec Sade.pdf
Jacques Lacan - 1962.S10... angoasa.pdf
Jacques Lacan - 1964.S11... fundamente.pdf
Jacques Lacan - 1964.S12... probleme cruciale ale psihanalizei.pdf
Jacques Lacan - 1965.S13... obiectul psihanalizei.pdf
Jacques Lacan - 1966.2001.Scrieri 1-2.pdf
Jacques Lacan - 1966.S14... logica fantasmei.pdf
Jacques Lacan - 1967.S15... actul analitic.pdf
Jacques Lacan - 1968.S16... de la altul la Altul.pdf
Jacques Lacan - 1969.1972.1973.Trois prefaces.pdf
Jacques Lacan - 1969.S17... inversul psihanalizei.pdf
Jacques Lacan - 1970.Radiophonie.pdf
Jacques Lacan - 1971.Lituraterre.pdf
Jacques Lacan - 1971.S18... despre un discurs care nu ar fi al seamănului.pdf
Jacques Lacan - 1971.S19... sau mai rău... știința psihanalistului.pdf
Jacques Lacan - 1972.L'etourdit - staferla completat cu capitole.pdf
Jacques Lacan - 1972.S20... încă.pdf
Jacques Lacan - 1973.S21... incredulii rătăcesc.pdf
Jacques Lacan - 1974.S22... r.s.i..pdf
Jacques Lacan - 1974.Television.pdf
Jacques Lacan - 1975.S23... sfântomul.pdf
Jacques Lacan - 1976.S24... cel ce știe.pdf
Jacques Lacan - 1977.S25... momentul de a conclude.pdf
Jacques Lacan - 1978.S26... topologia si timpul.pdf
Jacques Lacan - 1980.S27... disolutia.pdf
Jean-Jacques Gorog - 2016.Dire que non, quelques remarques sur le transfert. Hermann
Nathalie Jaudel - 2014.La legende noir de Jacques Lacan. Navarin
Moustapha Safouan – 1993.Vorbirea sau moartea: cum e posibilă o societate umană?
Moustapha Safouan - 2001.Dix conferences de psychanalyse.pdf
Moustapha Safouan - 2001.Lacaniana - tome 1.pdf
Moustapha Safouan - 2005.Lacaniana - tome 2.pdf
Moustapha Safouan - 2009.Langage ordinaire et la différence sexuelle.pdf
Moustapha Safouan - 2013.La-psychanalyse science therapie cause.pdf
Moustapha Safouan – 2014.Actualități ale complexului Oedip
Moustapha Safouan - 2015.Regard sur la civilisation oedipienne, desir et finitude. Hermann
Sigmund Freud - complete Works.pdf
Sigmund Freud - Gesammelte Werke.pdf
Virgil Ciomos - 2008.Etre de passage.pdf

Informații și înscrieri: 0748108107, cristian.andrei.tataru@gmail.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2564

Eveniment postat de organizator

cristian tataru

Adaugat in urma cu 1241 zile, 29 Mar. 2016

Adaugat de CristianTataru

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 14

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
vacanta in israel 05 09 noiembrie 2019

Vacanta in Israel 05-09 Noiembrie 2019

Cluj, Cluj-Napoca. 5 Nov 2019 - 9 Nov 2019
vacanta in antalya 09 16 septembrie

Vacanta in Antalya 09-16 Septembrie

Cluj, Cluj-Napoca. 9 Sep 2019 - 16 Sep 2019
vacanta in delta dunarii 01 06 septembrie

Vacanta in Delta Dunarii 01 – 06 Septembrie

Cluj, Cluj-Napoca. 1 Sep 2019 - 6 Sep 2019
israel 26 30 noiembrie 2019 o vacanta de vis

Israel 26-30 Noiembrie 2019 O vacanta de vis

Cluj, Cluj-Napoca. 26 Nov 2019 - 30 Nov 2019
  • Ai ceva de zis?

    .