poze cluj never sleeps

Cluj Never Sleeps

Cluj , Cluj-Napoca. Sâmbătă 20 Iunie 2015 19:00 - Duminică 21 Iunie 2015

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri , Muzica si Concerte

Cluj Never Sleeps este un eveniment conceput ca o noapte albă în care, împreună, aducem activitățile culturale în centrul atenției, în spații publice și/sau neconvenționale din Cluj-Napoca.La baza conceptului stă faptul că orașul Cluj-Napoca este unul unic prin diversitate, multiculturalitate, varietatea de activități și de petrecere a timpului liber. Practic, oricine are ceva de făcut la Cluj. Este un oraș viu, tânăr, vibrant.

Prin Cluj Never Sleeps dorim să promovăm activitățile instituțiilor clujene de cultură și ale operatorilor din acest domeniu, prin accentul deosebit pentru interactivitate multiculturalitate.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul celei mai scurte nopți din an, între 20 și 21 iunie 2015, pe durata a 15 ore.

Format din mai multe componente, proiectul se adresează în special publicului larg, care e invitat să participe activ la seria de evenimente din cea mai scurtă noapte a anului 2015, dar și instituțiilor și operatorilor culturali, care au ocazia să își prezinte munca în cadrul unui proiect unic.

Prima componentă: Apel de proiecte:
- operatorii sunt invitați să depună proiectele la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, care susține financiar această componentă. Proiectele depuse trebuie să fie axate pe performance, în unul sau mai multe din cele 5 domenii: arte vizuale, muzică, film, teatru, dans – fiecare îndeplind condiția de interactivitate și multiculturalitate.

A doua componentă: Evenimente și locații principale:
- include o selecție de evenimente/spectacole produse de instituții/organizații clujene și nu numai.

Nu în ultimul rând, componenta Evenimente speciale:
- spre exemplu, în 2013, la prima ediție Cluj Never Sleeps a avut loc o ședință a Consiliului Local la mijlocul nopții. Alte exemple: transport public toată noaptea, librării deschise, baruri pe stradă, drive-in cinema, brunch pe Plaja Grigorescu, street music, expoziții artiști migranți, proiecții filme și multe altele.

Cluj Never Sleeps va activa cele mai importante locații din oraș, dar dorește să re-activeze și locații sau spații din cartierele municipiului, prin aducerea activităților clujenilor în acel spațiu. Astfel, întreg orașul va fi implicat în această “noapte albă”.

Pe termen lung, scopul acestui proiect din cadrul Capitalei Europene a Tineretului 2015 este închegarea comunității culturale din Cluj-Napoca și familiarizarea publicului larg cu actul de cultură, prin prezentarea lui în spații neconvenționale. De asemenea, accent special cade pe participarea publicului tânăr la activități culturale, în contextul demografic al orașului.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1338
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2802 zile, 29 Mai. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert extraordinar original enigma voices

Concert extraordinar ORIGINAL ENIGMA VOICES

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 17 Iunie 2023
concert queen rock opera tribute

Concert QUEEN ROCK OPERA TRIBUTE

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 9 Martie 2023
crazy for you editia a iv a

Crazy for you editia a IV-a

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 4 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .