poze  3 raluca pavelescu delia uteu sara pongrac
poze  3 raluca pavelescu delia uteu sara pongrac poze  3 raluca pavelescu delia uteu sara pongrac

#3: Raluca Pavelescu / Delia Șuteu / Sara Pongrac

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 16 Mai 2024 19:00 - Joi 16 Mai 2024
Universitatea de Arta si Design, Galeria Casa Matei, str. Matei Corvin nr. 6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expo Maraton 2024

Ziua de joi, 16 mai 2024 va aduce pe simezele Galeriei Casa Matei lucrările următorilor trei concurenți din cadrul competiției de proiecte expoziționale individuale “EXPO MARATON 2024”, ediția a XII-a, proiect realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Local. Este vorba despre Raluca Pavelescu (Grafică, MA II) - The Blooming Seeds / Delia Șuteu (Grafică, MA I) – Camera / Sara Pongrac (Foto-Video PCI, MA II) – Fatherhood. Vernisajul va avea loc joi, 16.05.2023, ora 19:00, în Galeria Casa Matei din incinta Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Potrivit Ralucăi Pavelescu, cea care semnează proiectul The Blooming Seeds, frica reprezintă un sentiment ce se naște din instinctul nostru primar de supraviețuire. Fiecare dintre noi încearcă să supraviețuiască, chiar dacă lumea din exterior nu reprezintă un cadru care să atenteze la siguranța noastră. Mințile noastre au devenit mai mult ca niciodată nesigure. Omul contemporan este mai captiv ca oricând, captiv în propriul sine, otrăvit de gânduri.

Delia Șuteu, la rândul său, semnatara proiectului Camera investighează o oarecare ordine a obiectelor și a persoanelor pe care le conectăm inconștient, intrând în spațiul lor individual doar prin simpla observare a acestora, imaginile create fiind clădite din momente și trăiri, câștigând o intensitate caracteristică prin sentimentul familiar pe care doresc să îl transmită.

Fatherhood, proiectul pe care îl aduce Sara Pongrac în atenția publicului, prezintă o serie de fotografii Polaroid prin care tânăra artistă își propune să documenteze relația pe care o are cu tatăl ei, să reviziteze împreună amintiri și să afle cine este acest om pe care ea îl numește tata, dar pe care mulți îl numesc maestru. O călătorie emoțională care surprinde atât absența figurii paterne, cât și momente intime care marchează reconstituirea legăturii. Fotografiile sunt însoțite de texte personale pe care Sara Pongrac notat de-a lungul anilor.

Marele premiu al competiției din acest an va consta într-o vizită de documentare la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Veneția și se va desemna pe baza voturilor publicului.

Galeria Casa Matei vă așteaptă să participați la evenimentele lunii mai și să decideți câștigătorul marelui premiu.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local
Parteneri: Institutul Francez din Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Institutul Polonez București, Galeria Quadro Cluj-Napoca, Matca Art Space, Sector 1 Gallery București, Galeria Laborna București, Fundația Interart Triade Timișoara, Borderline Art Space Iași, Fundația Cosmic House Cluj-Napoca, White Cuib

Parteneri media: Modernism.ro

Asociația Universitart a UAD Cluj-Napoca
E-mail: expo.maraton@uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 113
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 62 zile, 15 Mai. 2024

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 834

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
kiki circuit prezinta taste my peach

KIKI CIRCUIT prezintă: TASTE my PEACH!

Cluj, Cluj-Napoca. 27 Iul 2024 - 28 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .