poze adrian ghiman guts of paradise

Adrian Ghiman - Guts of Paradise

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 8 Noiembrie 2018 19:00 - Duminică 18 Noiembrie 2018
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Adrian Ghiman pornește de la premisa că orice urmă lăsată pe o suprafață cu ajutorul unui instrument poate genera o imagine vizuală care corespunde reprezentării grafice. Sensibilitatea mediului face din această formă de expresie una pretențioasă, valoroasă și durabilă în timp.

La început a fost desenul, un mediu accesibil ce investighează și demonstrează validitatea sa de comunicare universală. Reprezentarea grafică este laboratorul prin care se nasc idei, fiind o extensie palpabilă a gândirii. Este un mediu flexibil care
operează cu sinceritatea și spontaneitatea, creând o relație între observare și imaginație. Percepția face legătura între conexiunea cerebrală și acțiunea mecanică a mâinii. Este un traseu intim și direct cu caracter temporar și experimental.
Gestul este primordial în desen, iar elementele de limbaj plastic joacă un rol important, conturând subiectul. Echilibrul între spontaneitate și control, delicatețe și ferocitate, spațiul pozitiv și negativ acoperă suprafața de lucru și produce urme ale gândurilor și fragmente nedezvăluite ale subconștientului.
Imaginile reproduse dezvăluie trupul uman supus unor intervenții exterioare, rezultând o latură bizară a esteticului. Evidențiez o rețea de figuri detaliate care conturează acte de violență și reprimă ideea de sfârșit inevitabil. Lucrările sunt piesele de puzzle care construiesc un peisaj ce reprezintă o reflectare cu scop meditativ asupra descompunerii. Acest ansamblu este supus degradării, iar individul, subjugat desfigurării într-­o luptă cu propriile temeri. Alterarea începe de la conștiința umană,
trece înspre vulnerabilitatea cărnii, apoi transcende înspre sacralitate. Simbolul sentimentului de venerație devine astfel un obiect al supliciului și își pierde semnificația. Pe lângă o descompunere fizică se produce și una psihică și spirituală.
Realitatea distopică generată de lucrările mele radiografiază societatea contemporană. Ideea de nesiguranță construiește un imperiu al iluziilor de care individul uman se agață cu disperare în încercarea de a scăpa de finitudinea inevitabilă.
Adrian Ghiman

Vernisaj: joi, 8 noiembrie 2018, ora 19, Galeria Casa Matei

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 300
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 581 zile, 02 Nov. 2018

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 716

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
vacanta in delta dunarii 2020

Vacanta in Delta Dunarii 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 20 Iun 2020 - 26 Iun 2020
vacanta israel septembrie 2020

Vacanta Israel septembrie 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Sep 2020 - 22 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .