poze alice iliescu detailism

Alice Iliescu - Detailism

Cluj , Cluj-Napoca. Miercuri 18 Aprilie 2018 19:00
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Alice Iliescu nu se află la prima expoziţie personală în Galeria Casa Matei. În anul 2009 ea a prezentat publicului expoziţia cu titlul Alice nu mai locuieşte aici, iar în 2012, respectiv 2014 Intimistique şi Exalting. Detailism, actuala expoziţie a lui Alice Iliescu, reuneşte cele mai noi creaţii ale artistei, sintetizând preocupările şi cercetările tinerei plasticiene în privinţa unor noi suporturi, medii şi tehnici de lucru în grafică, aducând însă în prim plan şi o latură, poate mai puţin cunoscută, a artistei – sculptura în bronz.

Potrivit lect. univ. dr. Alice Iliescu „Avem tendinţa să investim energie şi timp în proiectarea detaliată a viitorului şi uneori poate tratăm cu prea multă detaşare prezentul. Uităm sau evităm să ne concentrăm atenţia asupra a ceea ce se întâmplă azi din prea multă grijă pentru a controla ziua de mâine şi uităm să ne bucurăm şi să conştientizăm în tihnă valoarea momentului”. Din această cauză, cadrele secvenţiale ce fac obiectul expoziţiei Detailism marchează o serie de situaţii, la limită banale, în care timpul pare să se oprească pentru o clipă să putem surprinde atmosfera, starea şi acţiunea în curs de desfăşurare.

Acest proiect expoziţional vine ca o continuare firească a preocupării intimiste ce se regăseşte sub diferite forme în expoziţiile anterioare: Intimistique, Unrelieved, Exaltink, Alice nu mai locuiește aici, Olimp, Olimpiada şi 52 m2 sub tavan. Acestea urmăresc etapizat dincolo de experiment, în formă şi în conţinut, decontextualizarea şi recontextualizarea tehnicii tradiţionale a tiparului înalt.

În cazul de faţă, din punct de vedere artistic, imaginea devine o stare de fapt ce descrie necesitatea redescoperirii individuale. Fie că facem referire la seria de linogravuri alb-negru imprimate pe pânze de 200 x100 cm sau la sculpturile în bronz, asocierile de forme, detalii şi simboluri reconstitue “momentul”.

Expoziţia Detailism va fi deschisă publicului până în data de 30 aprilie 2018.

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 261
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 213 zile, 17 Apr. 2018

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 687

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert annihilator

Concert Annihilator

Cluj, Cluj-Napoca. Miercuri 21 Noiembrie 2018
concert alpha q la cluj

Concert ALPHA Q la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 30 Noiembrie 2018
concert irfan hard club cluj

Concert IRFAN @Hard Club Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 6 Decembrie 2018
tudor gheorghe tot ce i romanesc nu piere la cluj

Tudor Gheorghe – „Tot ce-i românesc nu piere” la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Luni 19 Noiembrie 2018
  • Ai ceva de zis?

    .