poze expo maraton 2017 expo nr 6
poze expo maraton 2017 expo nr 6

Expo Maraton 2017, expo nr. 6

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 23 Mai 2017 19:00
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Galeria Casa Matei găzduieşte marţi, 23 mai 2017 cu începere de la ora 19 vernisajul altor două expoziţii din cadrul celei de a şaptea ediţii a competiţiei “EXPO MARATON 2017”. Stanciu Eliza şi Lupea Alexandru vor fi prezenţi cu lucrări pe simezele galeriei, într-o confruntare deschisă, de asemenea, publicului, care este aşteptat să voteze proiectul preferat.

Despre proiectul său, Stanciu Eliza spune că „Printr-o combinare expresivă a tehnicilor tradiționale de imprimare, a materialelor textile și neconvenționale, Shades se concentrează pe reformularea materialităților și a caracterului tradițional al textilelor. Relaționarea, aglomerarea și amprentarea cu silicon negru pe tulle reprezintă mijloacele de operare principale și elementele de interogare a sensului materialului textil. Dincolo de caracterul inovativ, lucrările se află la granița dintre aria artistică și design, provocând privirea prin expresivitatea textilă”. Proiectul se concentrează pe transformarea materialului textil și crearea de dialoguri prin elemente care transpar într-un mod unic, în funcție de poziția, simțurile și gândurile fiecăruia, dar și a desenului inspirat din simbolurile artei populare. Transparența materialului conferă caracterul versatil al instalației, prin modul ușor de adaptare a lucrărilor în spațiu. Bazându-se atât pe istoria artei populare româneşti, cât şi pe conceptul de memorie, durabilitate şi expresivitate a materialului textil, întreg ansamblul de lucrări creează o atmosferă unitară dintre vechi şi nou, plin şi gol, trecut-prezent-viitor.

În ceea ce priveşte proiectul lui Alexandru Lupea Un băiat mestecă o bucată de sfoară, tânărul artist spune că „Doresc, ca prin extrapolarea imaginii în mai multe medii - fotografic, video, text, obiect, sunet -, să ofer publicului posibilitatea experimentării imaginii într-un mod fluid, care se reinventează mereu, în mod bidirecțional, prin relaționarea publicului cu aceste imagini, decalat și în contrapunct cu modul tradițional de percepere și asumare a imaginii”.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.


Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale, Programe Culturale şi Comunitare

Tel: 0264/595.021, Fax: 0264/592.890, E-mail: public@uad.ro

Mai multe detalii: http://www.expomaraton.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 393
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 1585 zile, 22 Mai. 2017

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 721

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
serata iubirii pentru cei singuri 19 decembre 2020

Serata Iubirii pentru cei Singuri 19 decembre 2020

Cluj, Cluj-Napoca. Duminică 19 Decembrie 2021
concert albano romina power

Concert Albano & Romina Power

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 13 Noiembrie 2021
spectacol dance essence

Spectacol "Dance Essence"

Cluj, Cluj-Napoca. Duminică 26 Septembrie 2021
electric castle 2022

Electric Castle 2022

Cluj, Cluj-Napoca. 13 Iul 2022 - 17 Iul 2022
  • Ai ceva de zis?

    .