poze expo maraton 2017 expo nr 6
poze expo maraton 2017 expo nr 6

Expo Maraton 2017, expo nr. 6

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 23 Mai 2017 19:00
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Galeria Casa Matei găzduieşte marţi, 23 mai 2017 cu începere de la ora 19 vernisajul altor două expoziţii din cadrul celei de a şaptea ediţii a competiţiei “EXPO MARATON 2017”. Stanciu Eliza şi Lupea Alexandru vor fi prezenţi cu lucrări pe simezele galeriei, într-o confruntare deschisă, de asemenea, publicului, care este aşteptat să voteze proiectul preferat.

Despre proiectul său, Stanciu Eliza spune că „Printr-o combinare expresivă a tehnicilor tradiționale de imprimare, a materialelor textile și neconvenționale, Shades se concentrează pe reformularea materialităților și a caracterului tradițional al textilelor. Relaționarea, aglomerarea și amprentarea cu silicon negru pe tulle reprezintă mijloacele de operare principale și elementele de interogare a sensului materialului textil. Dincolo de caracterul inovativ, lucrările se află la granița dintre aria artistică și design, provocând privirea prin expresivitatea textilă”. Proiectul se concentrează pe transformarea materialului textil și crearea de dialoguri prin elemente care transpar într-un mod unic, în funcție de poziția, simțurile și gândurile fiecăruia, dar și a desenului inspirat din simbolurile artei populare. Transparența materialului conferă caracterul versatil al instalației, prin modul ușor de adaptare a lucrărilor în spațiu. Bazându-se atât pe istoria artei populare româneşti, cât şi pe conceptul de memorie, durabilitate şi expresivitate a materialului textil, întreg ansamblul de lucrări creează o atmosferă unitară dintre vechi şi nou, plin şi gol, trecut-prezent-viitor.

În ceea ce priveşte proiectul lui Alexandru Lupea Un băiat mestecă o bucată de sfoară, tânărul artist spune că „Doresc, ca prin extrapolarea imaginii în mai multe medii - fotografic, video, text, obiect, sunet -, să ofer publicului posibilitatea experimentării imaginii într-un mod fluid, care se reinventează mereu, în mod bidirecțional, prin relaționarea publicului cu aceste imagini, decalat și în contrapunct cu modul tradițional de percepere și asumare a imaginii”.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.


Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale, Programe Culturale şi Comunitare

Tel: 0264/595.021, Fax: 0264/592.890, E-mail: public@uad.ro

Mai multe detalii: http://www.expomaraton.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 316
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 1225 zile, 22 Mai. 2017

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 718

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
vacanta in japonia noiembrie 2020 sarbatoarea toamnei

Vacanta in Japonia noiembrie 2020 –Sarbatoarea toamnei

Cluj, Cluj-Napoca. 16 Nov 2020 - 16 Nov 2020
vacanta pentru singles israel 22 27octombrie vacanta ta de vis

Vacanta pentru Singles -Israel 22-27Octombrie- vacanta ta de vis!

Cluj, Cluj-Napoca. 22 Oct 2020 - 27 Oct 2020
  • Ai ceva de zis?

    .