poze expo maraton 2017 joi 11 mai 2017 galeria casa matei
poze expo maraton 2017 joi 11 mai 2017 galeria casa matei

Expo Maraton 2017, joi, 11 mai 2017, Galeria Casa Matei

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 11 Mai 2017 19:00
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Ziua de joi, 11 mai 2017 va aduce pe simezele Galeriei Casa Matei lucrările următorilor doi concurenţi din cadrul Competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2017”, ediţia a VII-a. Este vorba despre Feşnic Andrada Elena, an I, master, pictură cu expoziţia Artificial Remix şi Precul Alexandra, an II, grafică cu proiectul Vibrant Touching. Vernisajul va avea loc joi, 11.05.2017, ora 19:00, în Galeria Casa Matei din incinta Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Proiectul Artificial Remix – (Im)possible topography semnat de Andrada Feşnic porneşte de la ideea că există un proces de absorbţie într-o imagine a lumii percepute şi trăite imediat. Peisajul este numitorul comun care leagă întreaga serie de lucrări prezentate în expoziţie, şi asta pentru că peisajul este un element ce se regăseşte în universul vizual-imagistic al oricărei persoane. Suprapunerile subtile de peisaje conturează spaţii care, aparent, aparţin unor universuri complet diferite. Tânăra artistă spune că „prin acest proiect încerc să atrag atenţia asupra faptului că unul din cele mai importante momente pentru o pictură este receptarea acesteia de către privitor. Nu îmi propun ca lucrările mele să reflecte un adevăr, ci mai degrabă să îl modeleze, să îl transforme. Am alcătuit un spaţiu artificial în care o imagine poate fi citită prin intermediul altei imagini. Prin această abordare, peisajul îşi pierde din caracteristicile cunoscute, nefiind afişat ca un întreg, ci secţionat de altă imagine sau de un joc de culoare, completarea sa putând să aibă loc doar în mintea privitorului”.

Proiectul Vibrant Touching doreşte să prezinte o abordare diferită a metodelor tradiţionale de desen, creionul, bucata de cărbune sau pensula fiind înlocuite de vibraţii sonore. Ideea proiectului pleacă de la închipuirea că sunetul ar dispărea din univers, iar unul din cele mai importante simţuri, auzul, nu ar mai avea nici o relevanţă. Astfel, Vibrant Touching, proiect realizat de Alexandra Precul, susţine o interpretare vizuală a sunetului. Sunetul va deveni opera de artă, iar pânza va reprezenta receptorul, lucrările fiind o interpretare a reacţiilor fizice şi psihice pe care le are corpul uman, la auzul unui sunet. Lucrările sunt realizate prin folosirea sunetului ca instrument de lucru, creaţiile finale fiind rezultatul experimentelor ştiinţifico-creative, a îmbinării vibraţiilor sonore cu amestecuri de culoare.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

Mai multe detalii: http://www.expomaraton.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 745
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 2515 zile, 10 Mai. 2017

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 803

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .