poze expo maraton 2018 c cordos si a nutu
poze expo maraton 2018 c cordos si a nutu

Expo Maraton 2018 - C. Cordoş şi A. Nuţu

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 22 Mai 2018 19:00
Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Galeria Casa Matei găzduieşte marţi, 22 mai 2018 cu începere de la ora 19 vernisajul altor două expoziţii din cadrul celei de a opta ediţii a competiţiei “EXPO MARATON 2018”, proiect cultural realizat cu sprijinul Steelcase, Coramet şi Rembrandt Graphic Center. Celina Cordoş şi Andrei Nuţu vor fi prezenţi cu lucrări pe simezele galeriei, într-o confruntare deschisă, de asemenea, publicului, care este aşteptat să voteze proiectul preferat.

Proiectul Alter Ego aparţinând masterandei Celina Cordoş atinge un subiect social, urmărind la nivel conceptual analogia dintre tipurile de reflectare asupra intimității. Intimitate poate fi un spațiu special al vieții noastre în care fiecare dintre noi rămâne propriu și ne alterat, dar poate fi şi eros, şi-atunci avem transpuse într-un plan sensibil ansamblul pornirilor sexuale, al instinctului de perpetuare și al dorințelor erotice.
Ocupând locul unui antropolog, Celina Cordoş realizează o cercetare din interiorul propriului univers către exterior, construind un personaj prin intermediul căruia vorbeşte despre intimitate într-o manieră dezinhibată. Proiectul îmbină o serie de lucrări realizate în tehnică mixtă pe pânză și pe hârtie, cu o instalație, reproducând un spațiu personal, care conține elemente specifice interiorului, regăsite și în compozițiile lucrărilor.

Prin proiectul Metanoia, Andrei Nuţu îşi propune să abordeze un domeniu care e deja un topos în mai toate curentele istoriei artelor, dar a cărui prezență în artele vizuale contemporane este marginalizată. E vorba de spiritualitate și de locul ei în societatea contemporană. Proiectul problematizează domeniul din perspectiva relației complexe dintre corp și suflet. Proiectul Metanoia vine ca răspuns la întrebările personale asupra influenței spiritualității într-o lume unde norma constă în existența profund înstrăinată de divinitate și de tot ce înseamnă transcendent.
Lucrările reflectă starea conflictuală de tranziție sau chiar de extaz, posibilă la granița dintre cele două dimensiuni. Accentul nu cade pe culoarea și pe vitalitatea lumii concrete, ci pe lumina interioară intrinsecă realității, dar perceptibilă doar la nivel spiritual.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 287
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 746 zile, 21 Mai. 2018

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 716

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
vacanta in delta dunarii 2020

Vacanta in Delta Dunarii 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 20 Iun 2020 - 26 Iun 2020
vacanta israel septembrie 2020

Vacanta Israel septembrie 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Sep 2020 - 22 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .