poze expo maraton 2019 catalin tavala heidi tradnik
poze expo maraton 2019 catalin tavala heidi tradnik

Expo Maraton 2019: Catalin Tavala / Heidi Tradnik

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 14 Mai 2019 19:00 - Marţi 14 Mai 2019
Galeria Casa Matei, Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Ziua de marți, 14 mai 2019 va aduce pe simezele Galeriei Casa Matei lucrările următorilor doi concurenți din cadrul competiției de proiecte expoziționale individuale “EXPO MARATON 2019”, ediția a IX-a, proiect realizat cu sprijinul Steelcase, Coramet și Rembrandt Graphic Center și cu susținerea Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Local. Este vorba despre Cătălin Tăvală, anul I master, grafică – Overturned și Heidi-Ștefania Tradnik, anul II master, sculptură – States of Mind. Vernisajul va avea loc marți, 14.05.2019, ora 19:00, în Galeria Casa Matei din incinta Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Câștigător al Premiul Publicului în funcție de numărul total de voturi și bucurându-se de o vizită de documentare la Bienala de Artă Contemporană de la Veneția în anul 2017, Cătălin Tăvală revine la Expo Maraton cu un nou proiect artistic intitulat Overturned. Proiectul propus are ca reper esențial evenimentele bruște și neprevăzute din cotidianul individual sau colectiv care conduc la pierderea echilibrului prin anumite deformări organice sau psihice. Tema pune în lumină aspectul sumbru al orașului contemporan saturat de întâmplări precum accidente, subiecte obscure care distorsionează realitatea și dau naștere unor imagini sensibile, în care condiția umană este descrisă uneori ca o absurditate brută.

Lucrările prezentate sunt realizate în tehnici diferite, pornind de la o abordare analitică folosind uleiul pe pânză, apelând ulterior la tehnica monotipiei, prin care imaginea se schimbă, datorită elementelor abstracte. Paleta de culori folosită de tânărul grafician este destul de redusă, accentul cazând pe obscuritate sau pe modul în care culorile se suprapun necontrolat. Tehnica monotipiei îi permite lui Cătălin Tăvală să exploateze posibilitățile oferite de procesul de tipărire, care uneori generează o impresie de asimetrie și imperfecțiune ceea ce subliniază relația cu subiectul.

Heidi-Ștefania Tradnik propune la rândul său proiectul cu titlul Stări de spirit, care are ca idee de bază materializarea unor reflecții personale legate de influența gândurilor asupra propriei persoane, exprimarea plastică a acestora, transformarea lor din realitate psihologică în realitate fizică.

Tânăra artistă experimentează materialitatea buretelui și capacitatea lui de a crea o structură în relație cu alte materiale. Heidi Tradnik a explorat diferite modalități de construcție și limitele lor, încercând să dea o formă vizuală unor cugetări legate de aspecte psihologice precum: indecizia, gândurile negative, constrângerea, timiditatea, ș.a.. Proiectul s-a născut din încercarea de a ilustra ideea că unele gânduri sunt dăunătoare, supărătoare și rămân adesea „înțepenite” în minte.

Galeria Casa Matei vă așteaptă să participați la evenimentele lunii mai și să decideți câștigătorul marelui premiu.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local
Sponsori: Steelcase, Coramet, Let’s Coffee, Rembrandt Graphic Centre și Via Viticola Sarica Niculițel
Partener principal: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj
Parteneri media: Radio Cluj, Făclia, Modernism.ro

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 654
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 1804 zile, 13 Mai. 2019

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .