poze expo maraton 2023 sanda janosi buslig andrei david petre

Expo Maraton 2023 Sanda Janosi-Buslig / Andrei-David Petre

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 4 Mai 2023 19:00 - Joi 4 Mai 2023
Universitatea de Arta si Design, Galeria Casa Matei, str. Matei Corvin nr. 6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Vernisajul cu numărul doi de pe agenda competiției de proiecte expoziționale individuale “EXPO MARATON 2023”, ediția a XI-a, proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local, va avea loc joi, 04.05.2023, ora 19:00, UNIVERSITATEA DE ARTĂ ȘI DESIGN CLUJ-NAPOCA și GALERIA CASA MATEI prezentând expozițiile semnate de Jánosi-Buslig Sanda (anul III, licență, Pictură) - Ochre Breeze și Andrei–David Petre (anul III, licență, Pictură) - Anti-hedonism.

Proiectul Ochre breeze semnat de Jánosi-Buslig Sanda este o serie de treisprezece picturi și patru schițe, care înfățișează realitatea dulce-amăruie a izolării, dar și pe cea a prezentului. Beduinii din deșertul Merzouga din Maroc sunt o comunitate diversă, multiculturală s-a constituit în sursă de inspirație pentru proiectul expozițional mai sus amintit. Ochre breeze evidențiază importanța diversității culturale, a ruperii granițelor, precum și o nouă perspectivă a unei civilizații în care nu avem ocazia să pătrundem în fiecare zi. Proiectul examinează modelele locale, sensul și textura lor, elementele care se regăsesc în picturi fiind nisipul, covoarele specifice, zidul de chirpici, lenjeria locală și toate simbolurile care dezvăluie diversitatea Marocului. Ochre breeze promovează dialogul cultural, farmecul și atmosfera unui popor izolat.

Anti hedonism proiectul propus de Andrei–David Petre relevă scenariul dintr-un mediu particular: poziția scaunului în contemporaneitate, abordată diferit, recontextualizată prin mediul picturii și a mixed media.
Proiectul urmărește ilustrarea unei situații superioare, valoroase pentru acest obiect, diferită de scenariul în care scaunul are rolul de a îndeplini nevoile individului fie că este vorba de estetica ambientala sau de o nevoie primară. Pe parcurs acesta capătă noi valențe, dar și propria forță în ochii artistului. Lucrarea în sine are la bază concepte ale hedonismului și epicureismului: un obiect static este supus unei perspective dinamice, imponderabile, cu proprietatea șanjabilității.

Galeria Casa Matei vă așteaptă să participați la evenimentele lunii mai și să decideți câștigătorul marelui premiu.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local
Parteneri: Centrul Cultural German Cluj, Institutul Francez Cluj-Napoca, Institutul Polonez din București, Galeria Quadro, Matca Art Space, White Cuib, Viewing Room, Asociația La-Pătrat, Fundația Interart Triade Timișoara, Galeria Laborna București
Parteneri media: Modernism.ro

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 216
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 415 zile, 03 Mai. 2023

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 832

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .