poze expo maraton 4 maria albu adi hunyadi
poze expo maraton 4 maria albu adi hunyadi

Expo Maraton #4: Maria Albu / Adi Hunyadi

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 21 Mai 2024 19:00 - Marţi 21 Mai 2024
Universitatea de Arta si Design, Galeria Casa Matei, str. Matei Corvin nr. 6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Bandă desenată & pictură

Maria Albu (BDDA, MA, I) - Un sfert de secol / Hunyadi Adi (Pictură, MA I) - Ecouri

Banda desenată și pictura sunt domeniile vizuale prezente în cadrul celui de-al patrulea vernisaj de pe calendarul competiției de proiecte expoziționale individuale „EXPO MARATON 2024”, ediția a XII-a, proiect realizat de către UAD Cluj-Napoca în parteneriat cu Galeria Casa Matei, Asociația Universitart și ASUAD, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Duetul artistic al serii constă din proiectele semnate Maria Albu - Un sfert de secol și Hunyadi Adi - Ecouri. Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și Galeria Casa Matei vă invită marți, 21 mai 2022, ora 19.00, să vizitați și să votați aceste expoziții.

Un sfert de secol, aparținând Mariei Albu, este un proiect dedicat celor 25 de ani de la mineriada din februarie 1999, a șasea și ultima acțiune de acest gen din România. Artista recunoaște că „Reflecția asupra trecutului ne incită să ne întrebăm dacă a existat vreo schimbare semnificativă sau dacă speranța noastră a fost în zadar, dacă anul electoral din prezent va avea o concluzie fericită și dacă există posibilitatea ca următorul sfert de secol să reflecte sau nu provocările celui precedent”.
Proiectul Ecouri al lui Adi Hunyadi dezvăluie o perspectivă uluitoare asupra relației complexe dintre natură și arhitectură. Această serie de picturi explorează fascinația și frumusețea care se nasc din interacțiunea dintre clădirile abandonate și forța vegetației.
Fiecare lucrare transpune privitorul într-o lume în care timpul nu este doar o dimensiune abstractă, ci o entitate palpabilă, care influențează fiecare element al peisajului. Clădirile sunt reprezentate ca mărturii ale trecutului, purtând cicatrici ale vremii și povești nespuse. Cu toate acestea, contrapunctul acestei scene de decădere este reprezentat de forța încrezătoare a naturii. Vegetația își face simțită prezența triumfătoare, colonizând treptat spațiile abandonate ale clădirilor.

Galeria Casa Matei vă așteaptă să participați la evenimentele lunii mai și să decideți câștigătorul marelui premiu.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local
Parteneri: Institutul Francez din Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Institutul Polonez București, Galeria Quadro Cluj-Napoca, Matca Art Space, Sector 1 Gallery București, Galeria Laborna București, Fundația Interart Triade Timișoara, Borderline Art Space Iași, Fundația Cosmic House Cluj-Napoca, White Cuib

Parteneri media: Modernism.ro

Asociația Universitart a UAD Cluj-Napoca
E-mail: expo.maraton@uad.ro


Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 80
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 57 zile, 20 Mai. 2024

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 834

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
kiki circuit prezinta taste my peach

KIKI CIRCUIT prezintă: TASTE my PEACH!

Cluj, Cluj-Napoca. 27 Iul 2024 - 28 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .