poze japonia in fotografii

Japonia in fotografii

Cluj , Cluj-Napoca. Duminică 15 Mai 2011 17:00 - Miercuri 18 Mai 2011
Turnul Croitorilor, Cluj-Napoca

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

„Clujul, mai aproape de Japonia” – primul demers organizat in cadrul unei campanii de solidarizare a publicului din Romania in legatura cu recenta tragedie din Japonia.

„Clujul, mai aproape de Japonia” este prima manifestare dintr-o serie de opt expozitii ce vor fi organizate in patru orase din Romania: Cluj-Napoca, Bucuresti, Brasov si Timisoara.

Expozitia de fotografie de la Cluj are loc, in cadrul Centrului de cultura urbana – Turnul Croitorilor, reprezentand debutul unei campanii de solidarizare Romania-Japonia. Fotografiile care vor fi prezentate au fost realizate atat de specialisti, printre care corespondentul New York Times si Reuters – Christopher Johnson, cat si de martori, participanti directi la tragedia din 11 martie 2011.

Campania de solidarizare, intitulata „Mai aproape de Japonia”, se doreste a fi un gest de coeziune sociala, de informare si senzibilizare a opiniei publice romane, pe fundalul tragediei care a lovit recent arhipelagul nipon.

La 11 martie 2011 un cutremur de 9 grade pe scara Richter, urmat de valuri seismice devastatoare au ravasit coasta de nord-est a Japoniei. A fost, intre altele, un semnal de alarma dureros care a demonstrat cat de putin conteaza micimea omului in fata fortelor naturii si cat de mult poate cantari atitudinea oamenilor si efortul colectiv al acestora in fata unor catastrofe.

In semn de respect pentru victimele tragediei din Japonia, ne-am propus sa organizam aceasta expozitie de fotografii realizate in ultimele doua luni, in zonele afectate de cutremur si de valurile seismice care l-au insotit. Vom prezenta aproximativ 30 de „marturii” in imagini, instantanee realizate atat de profesionisti in domeniu, cat si de persoane obisnuite.

Mai multe detalii: http://www.kesenai.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 501
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 3298 zile, 15 Mai. 2011

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 716

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
vacanta in delta dunarii 2020

Vacanta in Delta Dunarii 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 20 Iun 2020 - 26 Iun 2020
vacanta israel septembrie 2020

Vacanta Israel septembrie 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Sep 2020 - 22 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .