poze tavala catalin an ii grafica avram cristian an iii pictura
poze tavala catalin an ii grafica avram cristian an iii pictura

Tăvală Cătălin, an II, grafică / Avram Cristian, an III, pictură

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 4 Mai 2017 19:00 - Joi 4 Mai 2017
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Cea de-a şaptea ediţie a competiţiei de proiecte expoziţionale individuale Expo Maraton 2017 va debuta joi, 04.05.2017, ora 19.00 în Galeria Casa Matei din cadrul UAD Cluj-Napoca, cu primul “duel” expoziţional în cadrul căruia vor fi prezentate lucrări semnate de Tăvală Cătălin din anul II, grafică şi de Avram Cristian, student la pictură în anul III.

Halenă - titlul proiectului expozițional semnat de Tăvală Cătălin își are originea în faptul că omul este supus încercării și greșelii repetate, fenomen care se dezvoltă nefiresc, aducând cu sine mirosul slăbiciunii. Proiectul porneşte de la anumite căutări personale în ceea ce privește procesul de descompunere a materialității și a sufletului. Modificările organice sau morale dau naștere unor imagini dezordonate, exagerate, o frumusețe găsită într-un spectacol morbid al sărăciei. Lucrările prezentate în cadrul proiectului ce poartă titlul Halenă sunt realizate în tehnici și dimensiuni diferite, pornind de la un desen în smoală și apelând ulterior la pastel și ulei. Tânărul artist a încercat să redea prin pictură și desen analitic imaginea unei lumi depravate în care se ascunde o frumusețe grotescă a mizeriei, intervenind ocazional cu elemente sau deformări pentru a contura mai bine relația cu subiectul.

Efemeritatea este un element cheie în cazul proiectului When Memory Failed Me semnat de Avram Cristian, chiar dacă picturile în sine sunt îngheţate în timp. Fiecare lucrare este un cadru separat, ce face parte dintr-un tot unitar. Picturile sunt create cu referire la arhiva personală de fotografii, acestea fiind reprezentări obiective ale trecutului, punctul de pornire al proiectului. Fotografia nu este decât o unealtă, imaginiile fiind alterate prin intuiţie şi transformate în universul pictural propiu.

Marele premiu al competiţiei din acest an va consta într-o vizită de documentare la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Veneţia şi se va desemna pe baza voturilor publicului.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

Mai multe detalii: http://www.expomaraton.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 389
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 1235 zile, 03 Mai. 2017

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 718

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
vacanta israel septembrie 2020

Vacanta Israel septembrie 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Sep 2020 - 22 Sep 2020
vacanta in japonia noiembrie 2020 sarbatoarea toamnei

Vacanta in Japonia noiembrie 2020 –Sarbatoarea toamnei

Cluj, Cluj-Napoca. 16 Nov 2020 - 16 Nov 2020
  • Ai ceva de zis?

    .