poze festivalul interna ional de teatru experimental man in fest

Festivalul Internațional de Teatru Experimental MAN.In.FEST

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 13 Iulie 2012 17:00 - Duminică 15 Iulie 2012
Piaţa Muzeului, Cluj-Napoca

Categorii: Festivaluri

Asociația Teatrul Imposibil anunță desfășurarea celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Experimental MAN.in.FEST în perioada 13 – 15 iulie 2012. MAN.in.FEST a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul teatral național creaţii contemporane de renume internaţional, care să familiarizeze publicul din România cu inovaţiile din domeniul artistic, plecând de a premise că, prin intermediul teatrului experimental, artiştii pot atinge noi niveluri de interacţiune cu publicul. Festivalul a reuşit să devină un spaţiu de întâlnire al artiştilor din domeniul teatrului experimental, contribuind la realizarea unui schimb intercultural între artiştii străini şi cei naţionali, incluzând aici şi artiştii aflaţi la început de carieră.

Asociația Teatrul Imposibil anunță desfășurarea celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Experimental MAN.in.FEST în perioada 13 – 15 iulie 2012.

MAN.in.FEST a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul teatral național creaţii contemporane de renume internaţional, care să familiarizeze publicul din România cu inovaţiile din domeniul artistic, plecând de a premise că, prin intermediul teatrului experimental, artiştii pot atinge noi niveluri de interacţiune cu publicul. Festivalul a reuşit să devină un spaţiu de întâlnire al artiştilor din domeniul teatrului experimental, contribuind la realizarea unui schimb intercultural între artiştii străini şi cei naţionali, incluzând aici şi artiştii aflaţi la început de carieră.

Ediţia din 2012 a festivalului va reuni artişti de renume internaţional provenind din 6 ţări. Festivalul surprinde prin utilizarea unor spaţii neconvenționale de desfăşurare, precum Salina de la Turda, unde va avea loc unul dintre evenimentele speciale ale acestei ediții.

Informații generale MAN.In.FEST 2012

MAN.in.FEST International Experimental Theatre Festival se adresează publicului larg, teatrul experimental neimplicând niciun fel de restricţii în ceea ce priveşte transmiterea mesajului cultural. Festivalul dărâmă barierele de orice fel, accesul fiind gratuit la spectacolele desfăşurate în aer liber.

Proiectul MAN.in.FEST International Experimental Theatre Festival are scopul de a promova teatrul stradal în rândul clujenilor, prin intermediul organizării unui festival de teatru de anvergură internaţională.

Ediţia de anul acesta a MAN.in.FEST se concentrează pe spaţiul de evoluţie a omului, în salturi uriaşe dar reprezentative: de la peştera mitică la castelele medievale, până la peisajul urban de astăzi.

Teatrul interactiv şi de improvizaţie permite ca artiştii şi publicul să împartă acelaşi spaţiu, să aibă o comunicare directă, să construiască împreună piesa de teatru, happening-ul, emoţiile şi chiar mesajul spectacolului. Iar asta pentru că arta contemporană este o împărtăşire dar şi o izolare a sufletului, a trăirilor şi a semnificaţiilor.

Aducând în acelaşi loc trecători, public fidel, specialişti şi amatori, români şi străini, turişti şi studenţi, toţi luând parte la acelaşi spectacol, dar având roluri diferite, sunt stârnite diverse reacții; unii interacţionează mai mult, alţii mai puţin sau deloc, unii sunt mai deschişi, mai ludici, alţii se feresc sau nu înţeleg despre ce este vorba; unii sunt plăcut surprinşi, alţii nu sunt de acord cu „ce a devenit arta în ziua de azi.” Iar reacțiile merită încurajate, acestea fiind, dincolo de simpla lor natură, cel mai constructiv element când vine vorba despre dezvoltarea actului artistic, în vederea alinierii culturii românești la standardele europene și universale.



Despre noi:

Asociația Teatrul Imposibil se angajează să promoveze activitățile culturale interetnice și să sprijine participanții români și străini la diferite evenimente culturale și artistice organizate în țară și peste hotare. Membrii săi își propun să promoveze noi forme de expresie teatrală și educare a publicului în domeniul spectacolului experimental, care este considerat un nou mijloc de exprimare, adecvat publicului din secolul 21.

Acest proiect este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Sponsorii proiectului sunt: BCR, Janis Club, Hotel Meteor, New Idea, Accord, Student Travel și Cofetăria Saveur

Voluntarii implicați în acest proiect au fost recomandați de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Parteneri media principali: TVR Cluj, TVR Cultural, Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România 3Net și Radio România - Târgul de Carte Gaudeamus.

De asemenea, proiectul se bucură și de sprijinul următorilor parteneri: Modernism, Iulius Mall, Salina Turda, Observatorul Cultural, TATAIA, BeWhere, Buzz-News, TheEvents, Adevărul, TurdaNews, Zile și Nopți, Radio Napoca 102.2 FM, Făclia Ziar independent de Cluj, orasulcluj.ro, FlipFlop.ro, Edu-News.ro, ArtAct Magazine, Evenimente in Cluj, Welcome2Cluj și Blogunteer.ro.


Programul complet al evenimentelor

MAN.In.FEST - International Experimental Theatre Festival 2012 :



ZIUA 1 (13.07.2012)

17:00 Mesebolt Puppet Theatre-HU - Piața Muzeului

18:00 Brian Young-FR - Piața Muzeului

18:00 Silence Teatro-IT - Bld. Eroilor

19:00 Erroristas-GR - Piața Muzeului

19.00 Teatrul Puck-RO - Bld. Eroilor

20.30 Mesebolt Puppet Theatre-HU - Piața Muzeului

20:30 Obsession-RO - Bld. Eroilor



ZIUA 2 (14.07.2012)

10:00 Workshop-GR - Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia Cluj-Napoca

12:00 Silence Teatro-IT - Salina Turda

18:30 Brian Young-FR - Bld. Eroilor

19.30 Teatrul imposibil-RO - Piața Muzeului

20:00 Erroristas-GR - Piața Muzeului



ZIUA 3 (15.07.2012)

18:00 Erroristas-GR - Bld. Eroilor

18:00 Zero Ballet-HU - Piața Muzeului

19:00 Teatrul imposibil-RO - Piața Muzeului

19:00 Florina Paldau-RO - Bld. Eroilor

19:30 Teatrul studio „Master Class”-REP. MD - Piața Muzeului

20.30 Silence Teatro-IT - Piața Muzeului

21:30 Juggling Cluj-RO - Bld. Eroilor

Mai multe detalii: http://www.festivalmaninfest.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 971
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca

Eveniment postat de organizator

asociatia art act

Adaugat in urma cu 4277 zile, 13 Iul. 2012

Adaugat de Asociatia Art Act

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .