poze festivalul mozart

Festivalul Mozart

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 7 Decembrie 2012 19:00 - Vineri 14 Decembrie 2012
Casa Unoversitarilor Auditorium Maximum, Academia de Muzică ”Gheroghe Dima”

Categorii: Festivaluri

M ist fur Mozart

Ediţia din 2012 a Festivalului Internaţional Mozart se desfăşoară la Cluj între 7 şi 14 decembrie, în anul centenarului Sándor Végh, violonist şi dirijor, ilustru interpret al muzicii lui Mozart. Întrucât Sándor Végh s-a născut la Cluj şi a devenit celebru la Salzburg, oraşul lui Mozart, ca prim violonist al cvartetului care i-a purtat numele şi ca dirijor al celebrei orchestre Camerata Salzburg, SRM propune în 2012 o ediţie a festivalului axată pe aceste conexiuni. Astfel, concursul de interpretare este dedicat formaţiilor de cvartet de coarde (8-9 decembrie) şi va fi încununat cu Marele Premiu Sándor Végh. În 11 decembrie va avea loc un simpozion cu tema Sándor Végh şi interpretarea mozartiană iar momentul de vârf al întregului festival va fi concertul din 10 decembrie, susţinut de orchestra Camerata Salzburg, una dintre cele mai titrate formaţii de acest gen din întreaga lume, cu o existenţă de peste 60 de ani.
Două concerte camerale completează acest program, aducând un plus de diversitate şi atractivitate ediţiei din 2012 a Festivalului Mozart: concertul formaţiei Münchner Klaviertio, din 11 decembrie, şi recitalul de lied susţinut de tânărul tenor Tiberius Simu în compania pianistei Silvia Sbârciu.
Festivalul are şi o dimensiune educativă, în cadrul lui organizându-se concursuri de interpretare, de muzicologie şi compoziţie, simpozioane şi conferinţe, cursuri de măiestrie pentru studenţii Academiei de Muzică şi concerte pentru copii. Concursul se desfăşoară în zilele de 8 şi 9 decembrie 2012, în Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. Juriul, compus din personalităţi marcante ale vieţii muzicale din România şi din străinătate, va acorda următoarele premii: Marele Premiu Sándor Végh – 8.000 lei, Premiul II – 4.000 lei, Premiul III – 2.000 lei.
Festivalul, care se desfăşoară sub patronajul Ambasadei Austriei la Bucureşti, este organizat de Societatea Română Mozart în parteneriat cu Filarmonica „Transilvania”, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi Qual Media Group. Ediţia din acest an se bucură de sprijin financiar din partea Consiliului Local Cluj-Napoca, a Consiliului Judeţean Cluj, a Forumului Cultural Austriac din Bucureşti, a Centrului Cultural German din Cluj-Napoca şi a sponsorilor.

Mai multe detalii: http://www.mozart-romania.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 893

Eveniment postat de organizator

maria osorhean

Adaugat in urma cu 2852 zile, 30 Nov. 2012

Adaugat de MariaOsorhean

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
vacanta israel septembrie 2020

Vacanta Israel septembrie 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Sep 2020 - 22 Sep 2020
vacanta in japonia noiembrie 2020 sarbatoarea toamnei

Vacanta in Japonia noiembrie 2020 –Sarbatoarea toamnei

Cluj, Cluj-Napoca. 16 Nov 2020 - 16 Nov 2020
  • Ai ceva de zis?

    .