poze the raveonettes dk lights out ro the finally cz cluj napoca

THE RAVEONETTES (DK)/Lights Out(RO)/The Finally(CZ) @ Cluj-Napoca

Cluj , Cluj-Napoca. Luni 26 Ianuarie 2015 21:00
Piata Unirii Nr. 24 Cluj Napoca

Categorii: Muzica si Concerte , Petreceri

NEW DREAMS [LIVE] este un proiect creat de colectivul THE SHELTER cu scopul de a promova și scoate la lumină artiști fresh naționali și internaționali. New Dreams Live

LINE-UP:
The Raveonettes
Lights Out
The Finally

after-party in The Shelter cu Vasi(LOTF) || Raul (ND)
_________________________
LOCATIE:
Casa de Cultura a Sindicatelor, Piata Unirii Nr. 24
_________________________
BILETE:
35 RON incepand cu data de 5 Ianuarie pana in 19 Ianuarie
45 RON incepand cu data de 19 Ianuarie pana in 26 Ianuarie
_________________________
ATENTIE!!! NUMAR LIMITAT - 400 BILETE
BIO:

The Raveonettes incapsuleaza energic portia perfecta de indie rock, shoegaze si noise pop, pastrate ermetic si la rece… pana in momentul in care acestia urca pe scena si dezlantuie o furtuna sonora de neoprit. Inarmati cu sarm, profesionalism si eleganta tipica tinuturilor nordice, Sune Rose Wagner si Sharin Foo au creat formatia ce a ajuns sa fie una dintre cele mai apreciate prezente muzicale din sfera contemporana indie rock.

Cei doi au reusit de-a lungul anilor sa puna in balanta armonie vocala, incarcatura instrumentala si chitari electrizante, dusuri reci de noise si versuri dark, combinand cu maiestrie spontaneitatea instrumentala Sonic Youth si liricismul The Velvet Underground.

The Raveonettes se afla sub umbrela protectoare a unor case de discuri mari ca Sony Records, Fierce Panda Records sau Vice Records, unul dintre albumele lor castigand si premiul “Best album of the Year” la Danish Music Awards. The Rolling Stones Magazine si Q Magazine i-a catalogat ca o o trupa promitatoare al noului val muzical, iar Sharin Foo a fost numita una dintre cele mai hot femei din rock, alaturi de Courtney Love sau Joan Jett.

Daca nu v-am starnit interesul, ultimul lor album, Pe’ahi, lansat in vara anului 2014 va reusi sa faca asta negresit.

http://www.theraveonettes.com

________________
Cei 4 membri ai trupei Lights Out (Teodora Retegan – voce şi clape, Andrei Sîncrăian – chitare, Oana Pop – tobe, sample pad şi Andrei Bobiş – chitare, kalimba) şi-au urmărit visele stereo din 2010, an în care au lansat primul lor demo, intitulat "Inside Out".

2 ani mai târziu, după concerte deschise pentru nume precum We Have Band, O. Children, Chew Lips sau excepţionalii români de la The MOOoD, The Mono Jacks, The Amsterdams sau Snails, au lansat "EOD", primul single extras de pe discul de debut al trupei, "Patience" (EP lansat în aprilie 2012).

Primul lor clip, realizat pentru piesa "Mirror" (http://www.youtube.com/watch?v=hEP7WK...), desemnată de blogul de muzică No.3 drept cea mai bună piesă românească a lui 2012, i-a urcat pe locul 3 la concursul internaţional RØDE Rocks, în faţa a peste 500 de participanţi din 40 de ţări din întreaga lume.

La jumătatea lui 2013, Lights Out au lansat un videoclip intitulat "Wayfaring Live Session" (http://www.youtube.com/watch?v=4zw0el...), o sesiune complet live de 15 minute ce include 3 piese noi, "Noosi", "Downcast" şi "Pleasures" (a doua fiind lansată şi ca single, http://music.thelightsareout.com/albu...), care marchează o deviere de la traseul ales odată cu "Patience", atât la nivel sonor, cât şi la nivel stilistic.

Acolo unde "Patience" era în mod entuziast brut şi energic - o colecţie de piese care păreau a fi pe un drum spre ceva -, aceste noi piese sunt stranii şi graţioase, insinuându-se printre gânduri asemenea unor umbre şi, datorită vocii uluitoare a Teodorei, sunt fierbinţi, apăsătoare.

Imediat după lansare, Lights Out au pornit într-un amplu turneu de promovare a noilor piese ce a inclus locaţii atât din ţară, cât şi din Ungaria, Cehia şi Slovacia.

Vara lui 2013 a fost vara Lights Out – trupa a cântat toate festivalurile mari româneşti. Printre acestea, Electric Castle, Peninsula, ArtMania şi Poiana Urbană.

În toamnă, Lights Out s-au angajat într-un alt turneu central-european pentru a promova piese noi ce vor fi incluse pe viitorul prim album al trupei: au cântat din nou în Budapesta și în Praga în drumul lor, având în deschidere trupe din Polonia, Italia, Ungaria și Cehia.

În acest moment trupa se pregătește de lansarea primului single de pe viitorul album, o piesă numită "Nepal". Cu această nouă încercare, Lights Out se reinventează încă o dată. O piesă atmosferică, exuberantă, punctată de detalii electronice, "Nepal" este cea mai sinceră, frumoasă,
adictivă piesă a trupei. Finele psihedelice marca Lights Out sunt temperate aici de beaturi pulsând delicat și de melancolice contururi electronice.

Expunându-și inima muzicală, soundul trupei ascede acum spre noi înălțimi.

_________________
The Finally este o trupa ce poate fi comparata cu o fata… genul acela de fata a carui profil il zaresti cu coada ochiului si inainte sa ai timp sa te gandesti sau sa opresti liftul si sa schimbi cursul vietii tale, ea s-a intors si a disparut.
Trupa a luat nastere in 2010 in Cehia, fiind proiectul lui Jirka Giesl si Tereza Veselkova, Martin Stastny si Vendula Pukysova alaturandu-se formatiei in 2013, completand formatul live. Muzical, formatia se afla la granita intre The Jesus and Mary Chain, The Black Angels si The Raveonettes, emanand acel “shoegazer cool”. Trupa nu are solist. Ei schimba si combina vocalul masculin cu cel feminin, cot la chord cu un bass dens, minimalist, percutie clara si chitari senzuale.
Albumul de debut, “Big love in a small town” a fost lansat in martie 2014, anul acesta fiind totdata si un an plin de concerte pentru acestia. Se pare ca ascensiunea acestei prezente fresh pe scena indie europeana nu se opreste aici…


Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 847
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Cluj-Napoca
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3369 zile, 06 Ian. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .