poze concert vocal salina turda

Concert vocal - Salina Turda

Cluj , Cluj-Napoca. Sâmbătă 19 Decembrie 2015 13:00
Salina Turda, aleea Durgaului 7

Categorii: Muzica si Concerte , Sport si Excursii , Alte Evenimente

Vă invităm cu drag la un concert coral extraordinar susținut de Corul Melodeus și Cvartetul Vocal Cantoribus din Cluj, ce va avea loc în atmosfera magică a Salinei Turda în 19 decembrie, la ora 13. Intrarea la concert este gratuită! http://melodeus.ro/

Corul Melodeus ia naștere în anul 2010, la inițiativa tânărului dirijor Demeter Vincze András, pe vremea respectivă masterand al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Reușind să recruteze un grup mare de tineri entuziaști și ambițioși, împreună hotărăsc să boteze corul nou-născut Melodeus. Dar de ce Melodeus? Ei mărturisesc în felul următor: „Am putea oferi multe explicații la această întrebare, dar dacă dorim să fim onești, adevăratul răspuns este destul de simplu: pentru că ne place, pentru că sună bine.” Această abordare reflectă în principiu atitudinea corului din punct de vedere muzical, dar și într-un mod general – nefiind ghidați în alegerea repertoriului de date fixe, aniversări, tradiții: dacă membrii corului preferă ceva, îl studiază și apoi îl interpretează. Obiectivul corului Melodeus este în principal interpretarea unor piese muzicale pe care publicul ardelean nu prea are ocazia să le asculte, acestea fiind interpretate rareori sau chiar deloc în această regiune. Îmbogățind cultura muzicală, ansamblul contribuie astfel în mod semnificativ la întregirea repertoriului corurilor din Transilvania. În elaborarea repertoriului, Melodeus evită în mod voit criteriile obișnuite. Așadar, corul interpretează piese la care publicul nu se așteaptă, dacă este să luăm în considerare cunoștințele muzicale, naționalitatea membrilor, respectiv mărimea corului. Marea parte a membrilor sunt tineri muzicieni amatori, dar nu lipsesc nici numeroși profesioniști, care contribuie în mod semnificativ la sonor. Majoritatea membrilor sunt studenți, motiv pentru care se înregistrează o fluctuație anuală / bianuală în structură. Elaborarea unui repertoriu constant se dovedește, astfel, a fi destul de dificilă, însă acest aspect poate fi privit și dintr-o perspectivă pozitivă, deoarece astfel doar un număr foarte mic de piese muzicale se păstrează an de an, asigurând astfel diversitatea repertoriului prezentat în fața publicului.
Invitatul corului Melodeus este cvartetul vocal Cantoribus, un grup proaspăt format în cursul verii anului 2015, care va întregi cu câteva melodii plăcute concertul corului.

Mai multe detalii: http://www.melodeus.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 705
mrr miloos

Adaugat in urma cu 2994 zile, 15 Dec. 2015

Adaugat de Miloos14687

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 8

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert cradle of filth la cluj

Concert Cradle of Filth la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Marţi 27 Februarie 2024
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .