poze armonii contemporane

ARMONII CONTEMPORANE

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 17 Noiembrie 2015 19:00
Strada Ion I. C. Brătianu nr. 25

Categorii: Muzica si Concerte

Recital cameral

Asociaţia Cultura Viva din Berna şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca fac pregătiri pentru cea de-a XXIII-a ediţie a Academiei Sighişoara, programată în intervalul 1-14 august 2016, ocazie cu care organizează noi concerte de promovare, de această dată la Cluj-Napoca şi Sighişoara. Astfel, în luna noiembrie Academia Sighişoara va oferi publicului clujean un recital cameral intitulat ARMONII CONTEMPORANE, susţinut de două formaţii camerale ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” şi anume ansamblul AdHOC (format din Aurelian Băcan – clarinet, Eva Butean – pian, Radu Dunca – vioară, Ovidiu Costea – violă, Vlad Raţiu - violoncel) şi ansamblul de clarinete CLARINETFEST (format din Emese Madarás, Flavius Trif, Răzvan Ciorbea, Aurelian Băcan, Victor Tobac, Mihai Toader). Evenimentul va avea loc marţi, 17 noiembrie 2015, ora 19, în studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, strada Ion I. C. Brătianu, nr. 25. O săptămână mai târziu, marţi, 24 noiembrie 2015, ora 18, va avea loc în Sala festivă a Primăriei Municipiului Sighişoara recitalul cameral intitulat GEOGRAFII AMESTECATE, susţinut de muzicienii Eva Butean – pian, Radu Dunca – vioară, Ovidiu Costea – violă şi Vlad Raţiu – violoncel.
Programul concertului ARMONII CONTEMPORANE este unul inedit, cuprinzând lucrări moderne, unele dintre ele fiind în primă audiţie absolută. Acesta este alcătuit din: Carillon nocturne de George Enescu, Sonata pentru clarinet şi pian de George Balint, Sonorităţi şi clopoţei albaştri pentru vioară solo de Vlad Ulpiu, Dansuri româneşti pentru vioară şi pian de Béla Bartók, Ricorrenze pentru trio de coarde de Adrian Pop, Fum pentru clarinet solo de Doina Rotaru şi Fatum pentru ansamblu de clarinete de Nicolae Brînduş.
Sintagma titlului concertului GEOGRAFII AMESTECATE face referire la programul ce-l alcătuieşte, cuprinzând creaţii ale compozitorilor de pe meridiane diferite şi din epoci stilistice diferite. Acesta este alcătuit din: Nocturna op. 27 în re bemol major de Frédéric Chopin, Carillon noturne de George Enescu, Ricorrenze pentru trio de coarde de Adrian Pop, Dansuri româneşti pentru vioară şi pian de Béla Bartók şi Cvartetul cu pian nr. 2 în re major de Ludwig van Beethoven.
Începând cu ediţia 2014, Academia Sighişoara este co-finanţată, pentru trei ani consecutivi, de Elveţia prin intermediul Programului de Cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse; primele 20 de ediţii anterioare ale Academiei Sighişoara, susținute prin inițiativa și strădania admirabilă a Asociației Cultura Viva Sighișoara din Berna, au beneficiat în special de suportul şi generozitatea oamenilor de afaceri elveţieni din România.
Compozitorul Adrian Pop, coordonator de proiect din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, sintetizează: „Academia Sighişoara este un proiect cu tradiţie într-un oraş-minune, în care tradiţia este însuşi duhul locului. Arhitectura burgului Sighişoara, în care parfumul medieval şi-a aflat parcă temeiuri miraculoase, rezonează vară de vară de sunetul muzicii clasice: întâlnirea tinerilor cu maeştrii de-a lungul a două săptămâni de august e un minunat prilej de conlucrare şi admiraţie, de împărtăşire a tainelor interpretării şi creaţiei muzicale, de trăire şi autodepăşire prin artă. Concertele maeştrilor şi cele ale tinerilor răsfaţă publicul tot mai receptiv al Sighişoarei şi al celor veniţi special spre a se bucura de muzică şi atmosferă.”
În anul 2015, în cadrul cursurilor de vară de la Sighişoara au participat 59 de tineri muzicieni din ţară şi străinătate, luând contact cu profesori şi interpreţi de renume mondial, asistând la concerte de înaltă ţinută artistică, iar la finalul acestei perioade susţinând ei înșiși concerte, ca rod al muncii din cele două săptămâni muzicale.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 697

Eveniment postat de organizator

corina ceclan

Adaugat in urma cu 3084 zile, 14 Nov. 2015

Adaugat de Corina14606

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 7

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .