poze blodiga skald aether si gav la cluj napoca

Blodiga Skald, Aether si GAV la Cluj-Napoca

Cluj , Cluj-Napoca. Miercuri 16 Mai 2018 19:00
Hard Club Cluj, Str. Republicii nr. 110

Categorii: Muzica si Concerte

Vă prezentăm turneul românesc "Ruhn in Fire" a trupei italiane de Folk Metal Blodiga Skald impreuna cu trupa melodic death/folk poloneză Aether !

Blodiga Skald a luat nastere în 2014 în Roma din initiativa tobosarului Nicola Petricca si a chitaristului Daniele Foderaro. Dupa scurt timp s-au alăturat proiectului la fluier si voce Anton Caleniuc, la clape si acordeon Ludovica Faraoni, la bass Emanuele Viali si la vioara Vittoria Nagni. Idea proiectului este alaturarea sunetului de metal modern cu sunetul de folk, temele concentrandu-se pe aventurile unui grup de orci pregătiti sa macelareasca alte rase mai „nobile”. După câteva concerte, trupa a lansat primul lor EP numit „Tefaccioseccomerda” în noiembrie 2015. Au realizat un succes destul de mare si datorită coverului după piesa Madonnei „La Isla Bonita” lansat împreuna cu un videoclip ironic. În 26 iulie 2017 a fost lansat „Ruhn”, primul album oficial al trupei, înregistrat la „Trip în the Music Studio”(John Macaluso), pentru casa de discuri rusească Soundage Production(Arkona, Kalevala).
În Vara din 2017, Blodiga Skald a câstigat concursul Zaiet si a participat la festivalul Zaiet(IT) cu Lacuna Coil. Au fost implicati într-un turneu prin Romania si Bulgaria care a avut loc intre 18-26 iulie. Au cantat la Transilvania Celtic Fest(RO), Fjallstein Viking Fest(IT), În Da Wood Fest(MO) cu Jinjer si Infected Rain si Folk&Metal Fest(RO) cu Arkona si Cruachan.

Formata in 2015, Aether este o trupa de melodic death/folk metal din Łódź, Polonia. Dupa lansarea primului lor EP "Tale of Fire" in septembrie 2016, trupa s-a bucurat de un feedback neasteptat de bun atat din partea criticilor si revistelor cat si din partea fanilor. Trupa a concertat deja in toata Polonia impreuna cu trupe ca Percival Schuttenbach si au inceput sa isi faca aparitia si in alte tari la festivaluri precum Celtic Transilvania din Romania. Aether are deja pregatit un turneu pentru 2018, acesta incluzand una dintre cele mai mari reusite de pana acum, si anume sa cante iar la Celtic Transilvania de data aceasta facand parte din trupele cap de afis. In afara de concertele sustinute live, momentan trupa pregateste material pentru albumul lor de debut.

Trupa GAV a luat ființă în 12 octombrie 2016, fiind fondată de Cristian Gavriluțiu în Cluj-Napoca și abordează genul Heavy Metal. La începutul lui 2017 au lansat EP-ul Dreamer. Piesele pot fi găsite pe canalul oficial de youtube al trupei: Tell Me, Queen Of Mystery Lies, Stand And Fight și My Dream. În prezent băieții lucrează la un nou album pe care il vor lansa anul acesta, lansând de curând și primul lor videoclip oficial, pentru piesa Pirates.

Pe lângă concertele susținute în pub-uri/baruri, trupa a fost prezentă și la multiple festivaluri în această vară:
Celtic Festival (Beclean, Bistrița Năsăud, 21-23 iulie),
Gugulan Rock Festival (Caransebeș,Caraș-Severin, 2-4 august)
Servus Transilvania Fest (Biertan, Sibiu, 18-20 august),
Măgura Wave Festival (Măgura Uroiului, Hunedoara, 25-27 august).

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 719
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Cluj-Napoca
lavi

Adaugat in urma cu 2220 zile, 28 Feb. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .