poze concert ashaena hard club cluj napoca

Concert ASHAENA @ Hard Club, Cluj-Napoca

Cluj , Cluj-Napoca. Sâmbătă 20 Februarie 2016 21:00

Categorii: Muzica si Concerte

Dacă fanii folk/pagan metal așteptau cu sufletul la gură începerea celui de-al III-lea sezon Echoes from the Past, colectivul de organizare și-a propus o revenire în forță, însoțită de o creștere în anvergură a evenimentelor! Așadar, așteptarea nu a fost in zadar: de acum înainte, petrecerile EftP vor începe cu concerte, iar primul dintre ele este cel al trupei Ashaena, după o lungă absență de pe scena clujeană!



Ashaena a apărut în iunie 2006, la început ca proiect solo al lui Cosmin Duduc (Hultanu'), urmând ca ulterior să fie cooptaţi şi ceilalţi membri.
Primele repetiţii au avut loc după un an, urmând ca la sfârşitul lui august 2007, Ashaena să aibă primul concert la Galaţi într-o formulă care includea şi vioara. Au urmat apoi concerte la Baia Mare şi Iasi fără violonist. Întotdeauna Ashaena a încercat să surprindă un sunet cât mai apropiat de folclor.
Ashaena cântă metal păgân moldovenesc cu multe influenţe din tradiţia şi mitologia nativă, românească.
În februarie 2008, Ashaena a intrat în studioul Negură Music pentru a înregistra primul material oficial. Acesta se numește "Cei Născuţi din Pământ" şi conţine 9 piese despărţite de 9 interludii numite "vămi", după Vămile Văzduhului regăsite in Mitologia românească, un album cunoscut astăzi de majoritatea iubitorilor de folk/pagan metal românesc.
Ashaena a avut prilejul să cânte pe aceeași scenă cu nume mari din metalul românesc și internațional. Au cântat alături de Negură Bunget la Constanța, în cadrul turneului național întreprins de aceștia, apoi au cântat la Baia Mare în deschidere la Arkona. Pe 29 noiembrie 2008, în cadrul festivalului Rock’n'Iași, Ashaena cânta în deschidere la Eluveitie și Finntroll. Anii 2008 și 2009 s-au tradus pentru Ashaena în multe concerte în țară dar și în Macedonia și Bulgaria, unde au fost headlineri la o serie de fest-uri. In 2010 a inceput o perioada de "hibernare" odată cu plecarea din trupă a mai multor oameni. În acest răstimp de aproape 2 ani, până in 2012, s-au compus majoritatea pieselor de pe următorul album, "Calea", a cărui lansare este plănuită pe luna martie 2016 . In aceeași perioadă, Hultanu a colaborat cu Arkona, înregistrând părți de tulnic pentru albumul 'Goi Rode Goi". In 2012, Vrancu s-a alăturat trupei, urmând ca, după mai mulți basişti, să se găsească unul statornic: astfel Marius s-a alăturat trupei in 2014. În această perioadă, Ashaena a cântat alături de trupe ca Bucovina, Dordeduh sau G.O.D.
"Cântăm pentru toţi cei ce se simt izvorâţi din astă glie. Preţuim tradiţiile, folclorul şi mitologia românească şi încercăm să le facem cunoscute atât prin versurile cât şi prin sonorităţile muzicii noastre. Trebuie să fim mândri de istoria şi de strămoşii noştri. Trăim într-o acută criză de identitate naţională care se desfăşoară pe fundalul unei crize culturale.
Din ce în ce mai mulţi tineri îmbrăţişează pseudo-valori de import neglijând, ignorând sau pur şi simplu neştiind de existenţa unor valori pur naţionale, simboluri mito-folclorice arhaice, chiar pre-creştine. Creştinismul nu a făcut decât să îmbrace într-o nouă haină vechile simboluri şi concepţii religioase ale celor statornici aici." - Cosmin Duduc, Ashaena

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2457
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Cluj-Napoca
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3010 zile, 21 Ian. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .