poze concert de sitar cu victor marius beliciu

Concert de Sitar cu Victor Marius Beliciu

Cluj , Cluj-Napoca. Sâmbătă 18 Mai 2019 18:00 - Sâmbătă 18 Mai 2019
Urania Palace, strada Horea nr. 4

Categorii: Muzica si Concerte

Va invitam cu drag la un concert deosebit cu Victor Marius Beliciu la Sitar acompaniat de Robert Bondor la santur si Zsolt Leitner la tabla.

Victor Marius Beliciu este exponent al şcolii “Senia Gharana” şi discipol al maestrului de faimă internaţională Padmabushan Pandit Debu Chaudhuri fiind primul roman care a primit o bursa pentru studii muzicale din partea Guvernului Indian.
Particularitatea scolii Senia este data atat de constructia sitarului care are 18 corzi si numai 17 freturi cu un glisando de 5 note pe fiecare fret cat si de stilul Dhrupad de interpretare creat de legendarul Mian Tansen de unde vine si numele Senia.In prezent exista un numar foarte mic de artisti in lume care interpreteaza la sitar acest stil muzical.

Victor promoveaza acest instrument de peste 15 ani concertând la numeroase evenimente nationale si internaţionale si a avut oportunitatea sa cante atat pentru presedintele României cat si pentru presedintele Indiei, Printul Paul al României si diversi Ambasadori.

Pe langa muzica clasica indiana repertoriul sau contine si Muzica Sacra, Fuziune, Muzica Populara Romaneasca, World Music.
Victor este membru fondator si presedinte al Centrului Cultural Indian Tansen, institutie ce promoveaza cultura autentica a Indiei la noi in tara, prin spectacole, expozitii, festivaluri.

Pe 21 octombrie 2010 apare cartea "Victor Marius Beliciu" scrisa de Susan F. Henssonow, Mariam T. Tennoe, Lambert M. Surhone, ISBN: 6133338148.
Victor este casatorit cu Reena Singh, coregraf si instructor de dans clasic indian - Bharatanatyam, Reena preda dansul indian in Romania din 2010

Robert Bondor a devenit pasionat de muzica indiană la vârsta de 16 ani când a ascultat pentru prima dată percuția în contextul unor melodii populare indiene. De atunci a participat la evenimente de profil în calitate de percuționist oferind acompaniament pentru bhajanuri, gazal și qawali. A concertat pe scene din Oradea, Arad, Timisoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Sala Filarmonicii din Ploiești, Budapesta, la Ambasada Indiei din București și Festivalul filmului din Moinești. A studiat tabla in stilul delhi-farukhabad si a fost ghidat de artisti, printre care Rajesh Gangani si Manjeet Singh. A studiat deasemenea percutia carnatic si flautul carnatic timp de doi ani.

Zsolt Leitner a inceput sa studieze tabla in 2017 printr-o stransa relatie de prietenie cu Robert. A primit aprecieri pozitive pentru sunetele inchise pe care le produce la tabla si amplitudinea cu care controleaza sunetele joase de la bayan.

LOCATIA

Urania Palace, Str. Horea nr. 4, Cluj Napoca.

REZERVĂRI ȘI PREȚURI

>>Donația sugerată este de 30 RON (25 RON pt Membrii CBWM)
>>Rezervarea locului nu este obligatorie însă nu vă putem garanta un loc daca ajungeți direct la eveniment.
>>Vă puteți rezerva locul completând urmatorul formular, care contine si modalitățile de plată: https://forms.gle/NXT2NqVAGnrHofxF6. Confirmarea locului se face doar după plata donației sugerate.

Acest concert face parte din evenimentului OPEN DOORS DAY organizat de CENTRUL BUDIST "WHITE MAHAKALA" (FPMT Study Group). In cadrul evenimentului sunteti invitati sa vizionati expozitiile cu vanzare ale artisitlor care ne sustin, sa vizionalti in film, sa ascultati muzica, sa meditati si sa sociaizati si sa aflati despre activitatile viitoare ale centrului. Urmeaza detalii.

Va asteptam cu drag!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/2097252733898542/

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 713
elena grec

Adaugat in urma cu 1808 zile, 12 Mai. 2019

Adaugat de elenagrec18

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 20

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .