poze concert extraordinar al orchestrei romano estoniene engop

Concert Extraordinar al orchestrei româno-estoniene ENGOP

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 16 Mai 2019 19:00 - Joi 16 Mai 2019
Casa de Cutura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3

Categorii: Muzica si Concerte

Concertul Extraordinar al orchestrei româno-estoniene formată în cadrul proiectului Erasmus+ „Educating the Next Generation of Orchestra Players” coordonat de Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca. Proiectul reprezintă un parteneriat strategic de cooperare, inovare și schimb de bune practici ce are ca priorități formarea și dezvoltarea aptitudinilor, deprinderilor și competențelor specifice necesare cântatului într-o orchestră simfonică profesionistă și înnoirea metodelor de predare a disciplinelor muzicale, urmărindu-se ca scop final facilitarea accesului pe piața muncii a participanților la proiect.

Partenerii proiectului, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca și Nomme Music School, Tallinn (Estonia) și-au propus o serie de activități ce sunt reprezentate de schimburi de experiență de scurtă durată în cele două țări. Pe durata deplasărilor participanții vor susține 2 concerte în orașe diferite, vor participa la cursuri de măiestrie și vor avea recitaluri și workshop-uri cu și despre muzica tradițională țării din care fac parte.
Una din noutățile pe care le aduce acest proiect o reprezintă transmisia live a două repetiții:
Luni, 13.05, ora 17.00
Miercuri, 15.05, ora 17.00

precum și a celor două concerte:

Joi, 16.05, ora 19.00 (Cluj-Napoca)
Vineri, 17.05, ora 19.00 (Oradea)

Transmisiunile live pot fi urmărite pe website-ul Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță”, www.cmst.ro, la secțiunea Erasmus+, pe pagina de Facebook a Colegiului precum și pe cea a proiectului: ENGOP Project.
Cele două concerte din Cluj-Napoca și Oradea reprezintă un periplu muzical ce face trecerea de la Clasicism la Romantism, călătorind din Mexic până în lumea musical-ului de pe Broadway. Apariția unei lucrări de inspirație mioritică, în primă audiţie absolută, scrisă special de către compozitorul Alexandru-Ștefan Murariu, pentru acest proiect, reprezintă încă un aspect marcant al concertelor. Pentru concertul de la Cluj-Napoca avem parte și de o surpriză muzical-tradițională oferită de Ansamblul Studențesc „Mărțișorul”, acesta dorind să încununeze munca membrilor orchestrei româno-estoniene prin prezentarea unor suite de dansuri populare românești.
Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, prin domnul director Flavius Milășan, reprezintă unul dintre partenerii de bază ai proiectului prin punerea la dispoziție a sălii de spectacole în privința derulării evenimentului. Printre partenerii proiectului se numără Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Liceul de Arte Oradea, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.
Vă așteptăm să luați parte la Concertul Extraordinar al orchestrei româno-estoniene ce va avea loc JOI, 16 mai 2019, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, intrarea fiind LIBERĂ.

Mai multe detalii: http://cmst.ro/erasmus/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 659

Eveniment postat de organizator

alexandra homone

Adaugat in urma cu 1783 zile, 12 Mai. 2019

Adaugat de HomoneA

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .