poze cristian macelaru si rie koyama la colegiul academic cluj

Cristian Macelaru si Rie Koyama la Colegiul Academic Cluj

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 26 Septembrie 2014

Categorii: Muzica si Concerte

Seara de concert la Colegiul Academic din Cluj Napoca

Filarmonica de Stat „Transilvania” va invita la urmatorul Concert Simfonic din noua stagiune 2014-2015. Orchestra Simfonica a Filarmonicii, alaturi de fagotista japoneza, Rie Koyama, va interpreta sub bagheta dirijorului Cristian Macelaru trei lucrari celebre semnate de compozitorul finlandez Jean Sibelius, Paul-Agricole Génin si Carl Nielsen.

„Muzica este Viata. Imediat ce un singur sunet se aude in aer sau prin spatiu, el este rezultatul vietii si al miscarii; de aceea muzica (si dansul) sunt cele mai imediate expresii ale dorintei de viata.” Carl Nielsen in definitia Simfoniei a IV-a The Inextinguishable.

Cristian Macelaru este dirijor asociat al Philadelphia Orchestra – ansamblu strans legat de nume celebre, ca Leopold Stokowski, Eugene Ormandy, Riccardo Muti, Wolfgang Sawallisch, Christoph Eschenbach si Charles Dutoit. in aceasta calitate, dirijeaza concerte extraordinare (cele neincluse in abonament) si ii inlocuieste pe Yannick Nézet-Séguin (directorul muzical al orchestrei) sau pe alti dirijori invitati ai ansamblului.

Cristian Macelaru si-a inceput cariera muzicala ca violonist, fiind cel mai tanar concertmaestru din istoria Orchestrei Simfonice din Miami; ulterior, timp de doua stagiuni, a fost membru al partidei de vioara I in orchestra Houston Symphony. A absolvit apoi cursurile de dirijat ale Shepherd School of Music din cadrul Rice University. A fost dirijor asistent al University of Miami Symphony, Dallas Opera, dirijor asociat al Florida Youth Orchestra si fondator al ansamblului Clarke Chamber Players.

Recent, Cristian Macelaru a primit distinctia Sir Georg Solti Emerging Conductor Award, titlu care a mai fost decernat doar o singura data in istoria fundatiei. in februarie 2012, dirijorul a debutat la Chicago Symphony Orchestra, unde l-a inlocuit pe Pierre Boulez, cu un succes extraordinar, oglindit si in criticile de specialitate.

Printre orchestrele cu care a colaborat, se numara Baltimore, Houston si San Antonio Symphonies, Civic Orchestra din Chicago, Orchestra Métropolitain din Montreal, Florida Orchestra, Alabama Symphony si Filarmonica din Naples (Florida).

Dirijorul este si un activ sustinator al programelor de educatie muzicala: la pupitrul Houston Youth Symphony a creat un program de muzica de camera, este fondatorul si directorul artistic al Proiectului Muzical Crisalis, in care tineri muzicieni colaboreaza cu numerosi artisti renumiti.

Nascuta in 1991 intr-o familie de muzicieni, fagotista japoneza Rie Koyama studiaza la Conservatorul din Trossingen, sub indrumarea tatalui sau, Akio Koyama. Tanara interpreta si-a inscris deja in palmares o serie de premii importante la competitii internationale, printre care se numara Premiul II (premiul I nefiind acordat) si Premiul Special pentru cea mai buna interpretare a unei piese impuse la Concursul International ARD de la München, Premiul I la Concursul Muri (2013), Concursul de Muzica Germana (2012), Concursul Conservatoarelor Germane (2009), Concursul International de Oboi si Fagot de la ód, Polonia (2008), Concursul „Jugend Musiziert” (2006).

De asemenea, a primit burse din partea DAAD, a Fundatiei „Jürgen Ponto”, a Fundatiei Muzicale „Rohm” din Japonia si a Fundatiei Muzicale Germane.

Printre orchestrele cu care a colaborat, regasim Orchestra „Beethoven” din Bonn, Orchestra de Stat Brandenburg, Orchestra Filarmonicii din Heidelberg, Orchestra de Camera si Orchestra Radio din München, Orchestra Simfonica din Schleswig-Holstein, Orchestra de Camera din Stuttgart, Orchestra Coreeana de Camera, Orchestra Simfonica din Osaka, Orchestra Poloneza de Camera sau Orchestra de Coarde „Haydn” din Olanda.

Este membra a Orchestrei de Camera din Stuttgart, a Orchestrei de Camera din Pforzheim si a Bach-Collegium Stuttgart.

Vineri, 26 septembrie 2014, ora 19, Abonament nr. 2
Colegiul Academic

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Dirijor: Cristian Macelaru
Solista: Rie Koyama - fagot

Program:

Jean Sibelius - Vals trist, op. 44, nr. 1
Paul-Agricole Génin - Le Carnaval de Venise pentru fagot si orchestra de coarde, op. 14, (aranjament de Peter Beyer)
Carl Nielsen - Simfonia a IV-a, op. 29, The Inextinguishable

PRETUL BILETELOR

Biletele se pot cumpara de la Agentia de Bilete a Filarmonicii (Piata Lucian Blaga nr. 1-3, la parter in incinta Casei de Cultura a Studentilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marti & Joi 12 – 18 si Vineri 10 – 14 sau cu o ora inainte de concert, direct de la locatia acestuia.

20 lei pret intreg / concert
10 lei pret redus (elevi, studenti si pensionari) / concert

Atentie: in ziua concertului, Agentia de bilete este deschisa in intervalul 10-14!

Mai multe detalii: http://www.bestmusic.ro/

Pret bilet: 20 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 840
george

Adaugat in urma cu 3502 zile, 24 Sep. 2014

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .