poze festivalul namaste india la cluj napoca

Festivalul "Namaste India" la Cluj-Napoca

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 28 Mai 2019 19:00
Cinema Dacia, str. Bucegi, nr. 11 B

Categorii: Muzica si Concerte

În perioada 28 mai - 4 iunie 2019, Festivalul "Namaste India" aduce la Cluj-Napoca, Oradea, Bistrița, Iași, București și Constanța un spectacol de muzică clasică și dans clasic prezentat de șase artiști din India. Turneul marchează debutul ediției a XI-a a festivalului, eveniment organizat sub egida Ambasadei Indiei la București și cu sprijinul Consiliului Indian pentru Relații Culturale.


Publicul este invitat să admire graţia dansului clasic Mohiniyattam, din regiunea Kerala, interpretat de una din cele mai de seamă reprezentante ale acestui stil, Dr. Neena Prasad, dansatoare multi-premiată, cu o formare academică riguroasă, în completarea celei artistice. Programul de dans va fi prezentat cu acompaniament muzical la vioară, mridangam și voce.

Kerala, tărâmul mirodeniilor, este un stat sud-indian cu deschidere la Marea Arabiei, cunoscut pentru natura tropicală, melanjul de culturi şi forme artistice. Mohiniyattam este un stil de dans care a preluat nu doar ritmul lent al stilului de viață din sud, dar şi frumusețea specifică acestor locuri. Numele său provine de la termenul Mohini, un avatar feminin al zeului Vishnu, care își folosește calitățile de seducție pentru a aservi binele. Astfel, Mohiniyattam se remarcă prin feminitate și gingășie, fiind caracterizat prin muzica melodioasă și unduirea ritmică a corpului, asemeni valurilor oceanului.

În deschiderea spectacolului, muzica va fi cea care va captiva inimile ascultătorilor, prin intermediul unui recital prezentat de artiștii Bhaskar Das la bansuri (flaut din bambus) și Amit Mishra la tabla. În mitologia indiană, flautul este un instrument cu proprietăți magice, a cărui muzică fermecătoare încântă ființele vii. Astfel, puterea muzicii și a dansului de a înălța sufletul și de a captiva simțurile va constitui tema centrală a spectacolului, promițând o experiență artistică deosebită pentru public.

Biletele au fost puse în vânzare prin rețeaua EVENTBOOK și EVENTIM.
Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.namasteindia.ro

Organizatori: Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, cu sprijinul Ambasadei Indiei la București, ICCR (Consiliul Indian pentru Relații Culturale, Ministerul Culturii din India) și Incredible India - India Tourism Paris

Mai multe detalii: http://www.namasteindia.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 716

Eveniment postat de organizator

centrul tagore

Adaugat in urma cu 1782 zile, 13 Mai. 2019

Adaugat de ccrt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 40

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .