poze i am my own light a transformational musical journey

I AM MY OWN LIGHT - A transformational musical journey

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 7 Iulie 2022 19:00 - Joi 7 Iulie 2022
Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, Piaţa Lucian Blaga 1-3

Categorii: Muzica si Concerte

Un proiect inovator, ce îmbină compozițiile muzicii indiene cu potențial vindecător, numite “raga”, cu știința psihologiei și afirmațiilor pozitive, pentru bunăstarea emoțională și sănătatea psihică a omului modern.

Evenimentul este oferit de Karuna, întreprindere socială înființată în SUA, centrată pe experiențe transformatoare de conectare la Copilul Interior prin tehnici ludice și practici inspirate din știința contemplativă și înțelepciunea antică. Pornind de la efectele terapeutice ale “ragas”-urilor din muzică străveche a Indiei, Karuna a conceput și înregistrat 104 afirmații meditative pentru 52 de stări emoționale și calități umane, cum ar fi recunoștința, libertatea, creativitatea, frumusețea, pacea, dar și frica, furia, tristețea, singurătatea. O parte din ele vor fi prezentate pentru prima dată în format LIVE, cu prezența muzicienilor și a naratorului, în cadrul evenimentelor ce vor avea loc în România.

Tema aleasă este eliberarea copilului interior, conectarea cu inocența și luminozitatea sacră ce se află în interiorul fiecărui om. Suntem condiționați să ne concentrăm pe aspectele negative, să “trăim” în mintea noastră și să ne folosim numai creierul, instrument pentru disecție și analiză. Selectăm titluri negative din trecutul nostru și trăim narațiunea asemeni unei victime. Afirmațiile pozitive și contemplarea au puterea de a ne reconecta cu înțelepciunea interioară, care ne poate lumina percepția asupra locului nostru în lume. Prin intermediul acestor instrumente învățăm să scriem noi titluri și capitole la viața noastră, iar când aceste reflecții și afirmații create științific sunt îmbinate cu muzică vindecătoare, eliberatoare emoțional, rezultatul poate schimba “narațiunea” în moduri subtile, dar semnificative.

Această călătorie spre lumina interioară va fi ghidată, pe calea sunetului, de către Bhaskar Das, la bansuri (flautul indian din bambus) și Amit Mishra, la tabla, doi reprezentanți de seamă ai tradiției de muzică clasică din nordul Indiei. Facilitator va fi Arun Sardana, CEO și fondator karuna & Karuna Happiness Foundation (SUA), Master în Psihologie Clinică, Universitatea Columbia din New York.

Evenimentul va avea loc joi, 7 iulie, între orele 19:00 - 21:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca și se va desfășura în limba engleză.

Organizator: Centrul Cultural Rabindranath Tagore, asociație non-profit ce își propune să conecteze publicul din România cu vasta cultură a Indiei.

Mai multe detalii: https://eventbook.ro/music/bilete-i-am-on-my-own-light-cluj

Pret bilet: 70 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 287
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca

Eveniment postat de organizator

centrul tagore

Adaugat in urma cu 645 zile, 23 Iun. 2022

Adaugat de ccrt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 40

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .