poze lansare album electric brother

Lansare album Electric Brother

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 21 Iunie 2011 21:00 - Marţi 21 Iunie 2011
TIFF Meeting Point, curtea Muzeului de Artă, Piaţa Unirii nr. 30

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte , Festivaluri

Numar min/max participanti: 50/1000

Concertul de lansare al celui de-al doilea album solo al Electric Brother, "Pe Pământ" va avea loc în cadrul alternaTIFF (http://www.facebook.com/alternaTIFF.music.festival)

Electric Brother
( www.electricbrother.ro/# )

A studiat chitara clasică, a cântat cu diferite trupe de acid jazz/ house din România iar în 1999 a început să lucreze la proiectul său solo intitulat Electric Brother – trip-hop, downtempo, chill-out. Influenţele muzicale variază de la muzica tradiţionala la dub, de la la jazz rock-ul anilor ’70 la muzica clasică contemporană.

După absolvirea Facultăţii de Litere din Bucureşti, în 1998, EB devine producător audio la Yama Studios, unul din cele mai respectate studiouri de producţie comercială din Bucureşti – reclame radio şi TV, coloana sonoră şi muzica originală pentru filme de scurt metraj, filme de prezentare, organizare evenimente, etc. In egală masură Yama Studios este cunoscut pentru promovarea muzicii undergound in România (acid jazz, muzică electronică, experimentală, minimalistă, chill out, trip hop, etc).

Împreună cu Matze si DJ Vasile formează în 1998 grupul NSK. Devin curând cunoscuţi pentru concertele lor de muzică electronică live. După lansarea primului album Proiectul Verde NSK, participă la o serie de concerte si festivaluri cu Faithless (UK), Slacker, Weird Beats Collective, DJ Matt Silver (UK), DJ Joy (Ibiza), VJ Ulrika si VJ Thomas (MTV).

În 2000 lansează albumul Trebuie sa dansăm!. Concertează în România, în Novi Sad (Iugoslavia), şi câştigă primul loc la prestigiosul concurs RFI Nouvelles Decouvertes. Proiectul solo Electric Brother se califică pe locul doi.
În vara anului 2002, Electric Brother se califică din nou pe locul doi în concursul RFI Nouvelles Decouvertes.

Împreuna cu DJ Mike (animator radio pentru ProFM şi nu-grooves dj), Electric Brother a început o serie de sesiuni live care au drept scop să abordeze conceptul de dj-set într-o nouă perspectivă: DJ Mike mixeaza vinyl-uri funky bossa-nova şi jazz modern în timp ce Electric Brother improvizează la chitară. Sesiunile sunt găzduite de diferite cluburi bucureştene, inclusiv faimosul Web Club şi mai noul Amsterdam Grand Café.

În februarie 2002, o colaborare cu Vlaicu Golcea (contrabas), Sorin Romanescu (chitara), Marta Hristea (voce), Raul Kusak (keyboards) si Matze (samplers), are drept rezultat apariţia unei noi trupe - Aievea – orientată spre jazz modern si groove. Acest amestec de teme clasice, linii tradiţionale şi beat-uri moderne fac din Aivea o trupă de live foarte interesantă. Dată fiind reţeta folosită, este aproape imposibil ca două concerte sa semene între ele.

Electric Brother a compus pentru:
piesa Năzdrăvanul Occidentului (J.M. Synge), regia Nona Ciobanu – Teatrul Naţional Bucureşti.
câteva melodii au fost alese pentru coloana sonoră a filmului Marfa şi Banii în regia lui Cristi Puiu (film nominalizat în 2000 la Festivalul de film de la Cannes).

Împreuna cu NSK, au compus şi cintat live muzică pentru prezentările creatorilor de modă Max Mara şi Pal Zileri.
În 2002, Electric Brother împreună cu Vlaicu Golcea (contrabas) au scris coloana sonoră pentru filmul Furia – regia Radu Muntean.

Electric Brother a publicat albumul său de debut la începutul lunii iunie 2004.

Sursă informaţii: http://www.electricbrother.ro/#

Mai multe detalii: http://www.facebook.com/event.php?eid=208209405885660

Comenteaza pe Facebook
mihai hendea

Adaugat in urma cu 4697 zile, 20 Mai. 2011

Adaugat de UnCopilutz

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .