poze  requiem nu stii nimic despre mine
poze  requiem nu stii nimic despre mine poze  requiem nu stii nimic despre mine

“REQUIEM. Nu stii nimic despre mine”

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 1 Decembrie 2011 19:00
Opera Maghiară Cluj-Napoca

Categorii: Spectacole si Filme

“Requiem. Nu stii nimic despre mine”, o premiera la nivel mondial, este un spectacol de dans contemporan ce aduce la rampa povestea unei intalniri, cea dintre doi dansatori din doua colturi ale lumii care, initial, nu se cunosc, dar care re-descopera impreuna dansul si viata.

“REQUIEM. Nu stii nimic despre mine”, este un spectacol extraordinar de dans contemporan, destinat strangerii de fonduri pentru Japonia, grav afectata de cutremurul din 11 martie. Spectacolul, special creat pentru acest eveniment de catre artistii Motoko Hirayama (Japonia) si Razvan Mazilu (Romania), pe partitura muzicala “Requiem” a compozitorului britanic Kerl Jenkins, va avea loc in Bucuresti pe 25, 26 si 27 noiembrie, Craiova - 29 noiembrie, Sibiu - 30 noiembrie, Cluj - 1 decembrie si in Timisoara pe 3 decembrie.

Toate fondurile obtinute ca urmare a organizarii spectacolelor vor fi directionate catre Fondul de Asistenta pentru victimele dezastrului din Japonia, deschis de Fundatia JTI.

Motoko Hirayama, dansatoare, coregrafa si profesor asociat al Universitatii din Tsukuba este una dintre figurile marcante ale dansului si coregrafiei din Japonia, unde a castigat numeroase premii importante. Motoko este prima coregrafa din Japonia care a colaborat cu celebrul Teatru Balsoi. De asemenea, Motoko a fost invitata permanenta, atat in calitate de coregraf, cat si de dansator, la prestigiosul New National Theater din Tokyo, inca din 2003. Motoko a creat coregrafii pentru dansatori importanti de la American Ballet Theatre si San Francisco Ballet si a colaborat cu renumitul coregraf israelian Imbal Pinto.

Razvan Mazilu este artistul complet care a impus si popularizat, in rindul marelui public, pe scenele din Romania, dansul contemporan si teatrul-dans. Este coregraful roman care a oferit un spatiu permanent dansului profesionist intr-un teatru - Teatrul Odeon, din Bucuresti, reusind cu succes sa demonstreze ca arta dramatica si dansul se imbina armonios. Cu numeroase premii, cu spectacole prezentate si montate in contexte internationale de prestigiu, Mazilu abordeaza cu lejeritate stiluri si ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scena.

Prin organizarea „Requiem. Nu stii nimic despre mine”, JTI Romania isi demonstreaza solidaritatea cu locuitorii Japoniei, tara de origine a companiei mama, Japan Tobacco Inc.

JTI este un promotor al mostenirii culturale japoneze in Romania, prin sustinerea Centrului de Studii Romano-Japoneze, in parteneriat cu Ambasada Japoniei la Bucuresti si, de asemenea, un sustinator al celor mai importante evenimente si institutii culturale: Festivalul International George Enescu, Opera Nationala din Bucuresti, Universitatea Nationala de Arte, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Film Transilvania, Festivalul de film de scurt metraj NexT, Festivalul „Comedy Cluj”.

Biletele se gasesc la agentiile teatrale si prin reteaua Eventim la: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Cartureşti si online pe www.eventim.ro

Mai multe detalii: http://www.eventim.ro

Pret bilet: 30-50

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1126

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 4572 zile, 13 Oct. 2011

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 232

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .