poze teatrul national din cluj premiera hell s cabaret de flavius lucacel

Teatrul Naţional din Cluj - premiera Hell’s Cabaret de Flavius Lucăcel

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 11 Mai 2012 19:00 - Vineri 11 Mai 2012
Studioul „Euphorion”, TNC Cluj-Napoca

Categorii: Spectacole si Filme

Spectacolul este inclus în programul „Dramaturgi clujeni”, care îşi propune promovarea dramaturgiei clujene pe plan local, naţional şi internaţional, familiarizarea publicului cu dramaturgia clujeană şi diversificarea ofertei de spectacole.

Regia este semnată de Sorin Misirianţu. Muzica : Adrian Balint. Orchestraţia: Cătălin Pop. Design decor: Arhidiade Mureşan.

Distribuţia:

Jokerul: PETRE BĂCIOIU
Doruţu: RUSLAN BÂRLEA
Lizet: ANCA HANU
Gina: PATRICIA BRAD
Tamara: ADRIANA BĂILESCU
Nubira: Anca Lăcusteanu
Claudia Ciobanu

Flavius Lucăcel s-a născut la 26 august 1968, în Aluniş, judeţul Sălaj. A debutat ca poet în 1992, în revista Tribuna, iar ca dramaturg, în revista Thalia, cu piesa Paşii. În 2010 i se decernează premiul “Radu Stanca” al Uniunii Scriitorilor filiala Cluj, pentru cartea Ceai de fluturi. Piese de teatru semnate de Flavius Lucăcel au apărut şi în revista „Caiete Silvane”.

Cărţi publicate: Trilogia spaţiului închis (Editura Eikon, Cluj-Napoca), Marţianul Telemah (Editura Eikon) - desemnată Piesa Anului 2008 la Clubul Dramaturgilor din Bucureşti, Ceai de fluturi/ Butterfly Tea (Editura Limes, Cluj Napoca), Tutungeria (Editura Limes), Trecătoarea pisicii (Editura Limes).

Scoici pe nisipul fierbinte (titlu de spectacol: Hell’s Cabaret), apărută în volumul Trecătoarea pisicii (2011) este o premieră absolută, jucîndu-se pentru prima oară pe o scenă profesionistă.

Textul a fost remarcat şi apreciat de criticul Mircea Ghiţulescu, care scria în volumul său Istoria literaturii române. Dramaturgia (Editura Tracus Arte, 2008): “În Scoici pe nisipul fierbinte tinerii petrec mai bine decît părinţii lor, sînt nişte hedonişti. Dar să nu bagi de seamă jalea din care se trag este o gravă eroare. Peste tot aceeaşi viaţă copiată după realitate, aceeaşi existenţă trăită de alţii cu mult înainte, ca în piesele lui Mazilu”.

Tot ca în piesele lui Mazilu şi aici se insinuează personajul de dincolo, Jokerul, care, ca într-un joc de marionete, va acţiona sforile cu o nepăsare sublimă. Cele patru „păpuşi” – Doruţu, Lizet, Gina şi Tamara – vor intra într-o învîrtejire de stări, de situaţii, de conflicte pe care Jokerul le va specula ademenindu-i în „lumea lui” unde e altfel decît cred ei şi unde vor juca după cum le cîntă el. „Şi nu cînt prost”, le spune el, dînd semnalul dezlănţuirii cabaretului din iad.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 681
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 4375 zile, 04 Mai. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .