poze pictura si sculptura la galeria de arta frezia
poze pictura si sculptura la galeria de arta frezia poze pictura si sculptura la galeria de arta frezia

Pictură şi sculptură la Galeria de Artă „Frezia”

Cluj , Dej. Miercuri 24 Noiembrie 2010 10:00 - Vineri 10 Decembrie 2010
Piata Bobalna, f.n, Dej

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Galeria de Artă „Frezia” din Dej gazduieste o expoziţie de excepţie aparţinând Georgetei Grabovschi (pictură) şi Elenei Surdu Stănescu (sculptură)

Timp de trei săptămâni, Galeria de Artă „Frezia” din Dej este gazda unei expoziţii de excepţie aparţinând Georgetei Grabovschi (pictură) şi Elenei Surdu Stănescu (sculptură). Sosită de la Palatul Brukenthal din Sibiu, expoziţia vernisată joi, 18 noiembrie, de criticul dr. Negoiţă Lăptoiu, conturează două prezenţe distincte în peisajul artei contemporane româneşti prin rafinamentul şi profunzimea unor teme, generos umane, tratate în cheie proprie.
Dacă pictura Getei Grabovschi (n. 1954, Craiova) se află aproape în totalitate sub semnul unei transparenţe cu străluciri metalice, sculpturile Elenei Surdu Stănescu (n. 1942, Bucureşti) - care iubeşte bronzul pentru căldura ei interioară - se lasă seduse de jocul umbrei cu lumina, un joc bogat în sugestii de expresivitate plastică.
Cuprinzând numeroase expoziţii personale şi de grup, în galeriile şi muzeele din ţară străinătate, activitatea celor două artiste se bucură de o largă apreciere, fiecare dintre ele fiind deţinătoare a Diplomei şi „Medaliei de Merit şi Devotament Francez”, iar mai recent, distinsă cu Placheta de Aur şi Medalia oraşului Cannes

Mai multe detalii: http://www.dej.biz/pictura_si_sculptura_la_galeria_de_arta_frezia

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1879
Cuvinte cheie: Dej
raul

Adaugat in urma cu 4902 zile, 24 Nov. 2010

Adaugat de dewce

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 111

  • Ai ceva de zis?

    .