poze evenimente constanta conferinta mayasii geografia sacra

Evenimente Constanta: Conferinta "Mayasii: Geografia Sacra"

Constanta , Constanta. Duminică 14 Martie 2010 11:00
Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie

Categorii: Conferinte si Seminarii

In acest sfarsit de saptamana, Asociatia Culturala Noua Acropola in colaborare cu Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie invita publicul constantean la conferinta.

Duminica 14 martie, la ora 11:00, va fi sustinuta prelegerea “MAYASII: GEOGRAFIA SACRA”. Lumea mayasilor, plina de exotism pentru mentalitatea noastra occidentala, ramane o sursa vie de intrebari neraspunse, alimentand cu misterele ei imaginatia contemporanilor. De unde au venit, care a fost istoria lor, cum au fost organizati, de ce s-au stins epocile lor imperiale – raman intrebari care-si cauta inca raspunsul. Conceptia lor despre om si lume ramane strans legata de traditiile religioase, ajungand partial pana la noi prin intermediul putinelor codexuri salvate din perioada cuceririi europene. Tema geografiei sacre vorbeste despre incercarea clasica de recreare a lumii ceresti la nivelul creatiei umane, ca datorie si destin al celor creati dupa chipul si asemanarea divinului.
Prelegerea sa va desfasura in Aula Radulescu a Muzeului de Istorie, iar intrarea publicului este libera. Conferentiar: Adrian Tudose.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 695
marcel s

Adaugat in urma cu 4711 zile, 12 Mar. 2010

Adaugat de marci

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2957

  • Ai ceva de zis?

    .