poze concert emeric imre jimi el laco

Concert Emeric Imre & Jimi El Laco

Constanta , Vama-Veche. Vineri 25 August 2017 21:30
Famagusta, Str. Steaua de Mare, Nr. 4

Categorii: Muzica si Concerte

In 25 august 2017, Emeric Imre si Jimi El Laco vor sustine un concert in Vama-Veche, la Famagusta.

Anul 1983 a fost cel mai frumos an din viața artistului. Începuse să guste războiul frumos dintre “scenă și public”. Primul mare spectacol oficial al „găștii de nebuni” a avut loc pe scena Casei de Cultura a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca. Se cânta folk, se făcea pantomimă, umor și poezie. Din repertoriul „găștii nebune” făceau parte piese proprii și ale celor de la Cenaclul Flacăra, căci „folkul era rege atunci în România”. Pe lângă Casa Armatei, repetițiile mai erau găzduite de Casa Municipală de Cultură sau Casa Tineretului. Dintre coordonatorii grupului au făcut parte Emilia Ivanov,Traian Bradea,Mircea Olaru-Zainescu și Cornel Udrea. În 1984, a debutat la Cenaclul Flacăra, împreună cu Iosif Szabo (Kidd ) ,Ghita Cucui[3] și Liviu Robu cu care formau grupul Notorius. Euforia scenei a fost curmată însă de chemarea „în armată”. A fost militar la o unitate din Timișoara, în orchestra căreia a cântat la vioară și chitară. La terminarea stagiului militar, Cenaclul Flacăra s-a desființat. Evenimentele din ’89 reprezintă pentru el un moment mișelesc despre care ii este și acum lehamite sa vorbească. Consideră că anii care au urmat „au adus mult mai multă libertate, dar și mult surogat”. în 1992 si-a reluat activitatea alături de Cenaclul Flacăra, cu turnee și concerte în întreaga tară. Cenaclul lui Adrian Păunescu si-a încetat activitatea prin anul 2000. Emeric Imre a luptat, însă, mai departe pentru promovarea folkului. Pe lângă participarea la manifestări precum turneul Folk You, la a cărui inițiere susține că a avut o contribuție însemnată, timp de un an, organizează în fiecare joi, în localul clujean Pub Zone, seri de folk. În spațiul puțin fastuos, dar primitor, de aici, au cântat de atunci „nume sonore din breaslă”: Dinu Olărașu, Adrian Ivanițchi, Tatiana Stepa, Florin Chilian, Vali Moldovan, Octavian Bud, Emilian Onciu, grupul Orizont 77 (format din Magda Puskas, Vali Moldovan și Ghiță Danciu), Vasile Mardare, Dan Vana sau Hans Knall. Au mai participat la spectacolele de joi și invitați locali, precum câțiva din cenaclul „Altfel”, Florin Toloargă, Gabi Forfotă, Ramona Ocnean, Ioan Onișor, Sandra Ladar, Mihaela Todea ,Ducu Hotima, un grup care menține vie mișcarea folk studențească din Cluj. Totodata începe repetițiile cu „Emeric &Friends” formata din: Emeric Imre chitară și voce, Gavrilă Petru chitară solo, Hollondus J. Zoltan chitară bass, Sebastian Lazar percuție și Marius Roje clape.

În 2006 lansează albumul „Nebun de alb”, înregistrat împreuna cu Jimi El Lako (vioară și chitară), Roje (clape) și Sebi Lazăr (percuție) în studioul primului. [4] La acest album Daniel Prigoană participă în calitate de inițiator si sponsor fara de care acest vis nu ajungea in real. Coperta si imaginile acestui album Bogdana Andras. [5]

Împreuna cu doi asociați, Marius și Relu, reușește să pună la punct o oază de întâmplări reale și melodioase în cadrul clubului „Autograf”. Fondează o trupă care se cheamă “Emeric & Friends și Prietenii” a cărei componență este: Emeric Imre – chitara acustica și voce,Adelina Bolot- voce, Razvan Krivach voce și chitară electrică, , Sorin Zamfir percuție și Gabi Ghita clape. Ulterior, trupa își ia numele de Emeric Set.

În anul 2012 lansează albumul Târziu. [6] Albumul Târziu. câștigă premiul pentru „Cel mai bun album folk al anului 2012”, piesa „Condamnare la toamnă” premiul pentru „Cea mai bună piesă”, iar Emeric Imre titlul de „Cel mai bun artist folk”.[7] [8]

În 2014 lansează albumul de iarnă intitulat Iarna mea cu ochii mari. La realizarea acestui album au contribuit printre alții Jimi El Laco (Nightlosers), Dorel Vișan, Dumitru Fărcaș, Cornel Udrea, Hollondus J.Zoltanau, Magda Puskas.

Încet-încet, Emeric Imre devine unul din cei mai populari artiști ai muzicii folk, susținând un număr impresionant de concerte în toată țară.

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1447
Cuvinte cheie: Vama-Veche
lavi

Adaugat in urma cu 2472 zile, 17 Iul. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Vama-Veche
sunset festival 2024

Sunset Festival 2024

Constanta, Vama-Veche. 1 Aug 2024 - 31 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .