poze zilele cetatii targoviste
poze zilele cetatii targoviste poze zilele cetatii targoviste poze zilele cetatii targoviste

ZILELE CETĂŢII TÂRGOVIŞTE

Dambovita , Targoviste. Vineri 4 Septembrie 2009

Categorii: Festivaluri

Zilele Cetatii Targoviste debuteaza pe 4 septembrie si se vor intinde tocmai pana marti, 8 septembrie. Ca si anul trecut, Primaria Municipiului Targoviste v-a pregatit, si in 2009, o multime de suprize: concerte, spectacole, ateliere de creatie si expozitii.

GHEORGHE ZAMFIR, IN CONCERT

Concertul va avea loc pe data de 6 septembrie, in Parcul Chindia.
In 2008, Gheorghe Zamfir a devenit cetatean de onoare al Municipiului Targoviste.
Milioane de discuri vândute, concerte cu casa inchisa, elogii din partea tuturor statelor lumii iata cum s-ar caracteriza in câteva cuvinte activitatea maestrului Gheorghe Zamfir.
Pasiunea pentru revigorarea sunetului muzical l-a determinat sa aprofundeze studiul unor noi posibilitati de creatie la nai. S-a straduit sa descopere o modalitate de a imbogati caile de intrebuintare a acestui instrument. Traditionalul nai de 20 de tuburi a devenit pe rând unul cu 22, apoi cu 25,28 si, in final cu 30 de tuburi. Caracterul oarecum strident de pâna atunci al acestui instrument a fost atenuat si datorita sunetelor ajustate pentru un registru mai coborât, astfel incât a reusit sa acopere o arie mult mai mare de repertorii.
Pentru Gheorghe Zamfir, concertul reprezinta un prilej de regenerare, o alta "respiratie". Considera fiecare reprezentatie ca fiind cea din urma si acesta este motivul pentru care incearca, ajutat de naiul sau, sa redea sentimentul eternitatii.
Maestrul va concerta la Târgoviste, alaturi de invitatii sai, acompaniat fiind de Orchestra Filarmonicii ,,Muntenia'' din Târgoviste, sub bagheta dirijorului Horst-Hans Bäcker.

adventure-park-la-targoviste

Iubitorii de aventura si senzatii tari sunt asteptati vineri, 4 septembrie, ora 10,30 , la inaugurarea Parcului de Aventura situat în Parcul Chindia, în zona Moara a Lacului Chindia.

Un pariu cu voi însiva, o doza marita de adrenalina si de testare a propriilor limite, toate acestea într-o noua forma de petrecere a timpului liber în Parcul Chindia. Se doreşte a fi o noua abordare a unui parc si a ceea ce înseamna recreere si destindere, o modalitate de testare a calitatilor fizice si psihice. Este prima data cand se da parcului o alta destinatie decat o simpla plimbare pe alee. Parcul de aventura de la Targoviste presupune montarea unei tiroliene - un cablu ce va fi amplasat de pe un mal pe celalalt si care va putea fi strabatut în coborare asigurata pe o distanta de 40-50 de metri, deasupra lacului. Supravehgerea va fi facuta de persoane specializate, care poseda permis de salvamontist.

Mai multe detalii: http://www.zilelecetatiitargoviste.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3107
Cuvinte cheie: Targoviste
iamandi

Adaugat in urma cu 5321 zile, 02 Sep. 2009

Adaugat de pisoi_tgv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

  • Ai ceva de zis?

    .